avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolvent

Buna ziua,
fiica mea a absolvit liceul in 2008, pana in prezent a fost studenta dar datorita situatiei financiare a renuntat la facultate. Pana la gairea uni loc de munca poate beneficia de indemnizatie de somaj si care sunt actele necesare depunerii dosarului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 13:27, 10 Noiembrie 2010
Beneficiarii indemnizatiei de somaj sunt cei prevazuti in legea somajului L76/2002. In acest sens va redau paragraful care se refera la absolventi, dar dvs nu va incadrati aici deoarece nu ati cererea in termen:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj reluata in plata Ionut4197 Ionut4197 Buna ziua!Dupa terminarea liceului m-am inscris la somaj iar pana la inceperea facultatii am primit suma cuvenita pe 2 luni.Din motive medicale,dupa o luna si ... (vezi toată discuția)
ajutorului de șomaj pentru studenții care au intrat la facultate cu platã. farkastraianiosif farkastraianiosif Bună seara. Voi încerca să fiu cât se poate de scurt. Studenții care au intrat la facultate de stat dar cu plată, au dreptul la ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? Florinfzr Florinfzr am absolvit o facultate...pot beneficia de ajutor de somaj dak acum sunt inscris la o scoala sanitara postilceala particulara? (vezi toată discuția)