avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua,
sunt angajata ca agent de vanzari in carul unei companii, De 3 zile a mai fost angajat inca un agent de vanzari pe aceeasi companie .
Conducerea a hotarit desfintarea unui post din motive economice in ideea ca de 3 zile a mai angajat inca un agent .
Va rog sa mi precizati daca conf. C.M se poate realiza acest lucru sau care sunt conditiile in care se poate realiza acest lucru
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mb_63 , utilizator 14:33, 21 Mai 2019
Codul Muncii nu interzice acest lucru , ci mentioneaza clar ca : Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Insa in doctrina si jurisprudenta - care nu constituie izvor de drept - s-a statuat ca :
Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post. (Ovidiu Ţinca, Despre concedierea salariatului pentru motive economice, în Revista română de dreptul muncii nr. 2/2005, p. 83; (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava; Tribunalul Mehedinţi. Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Sentinţa nr. 526/28.02.2008, pronunţată în dos. nr. 9485/101/2007). )
Va multumesc pentru raspuns
o zi minunata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Concediere individuala art. 65, al. (1) - restrictii pt angajator mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. In cazul incetarii CIM conform art 65 al 1 codul muncii, care sunt restrictiile pentru angajator in ce priveste angajarea ulterioara a unei persoane ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare cim ady88 ady88 Salutare este legal sa ma concedieze pe motiv ca postul nu mai este necesar (sofer) insa in ziua in care au facut decizie au si angajat un alt personal tot in ... (vezi toată discuția)