avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate mirelacolpos

Activitate mirelacolpos

Buna ziua!
Sunt profesor la o școală din județul Bacău. Acum 2 ani s-a desfășurat un program A doua șansă , în care am fosta să predăm mai multi profesori. Programul , planul de școlarizare și încadrarea profesorilor su fost aprobate de I.S.J Bacău.
Acul 2 săptîmâni a fost în control Auditul de la I.S.J , care a constatat ca nu exista aprobare pentru plata cu ora a cadrelor didactice și in raport a recomandat ca sumele încasate de noi sa fie restituite.
Doamna contabil ne-a facut convocator și ne-a dat să semnam cate un angajament de plata,in care scria ca ne recunoastem vina si ca suntem de acod sa restituim banii.Mentionez ca nu am primit nicio comunicare scrisa, nominal, ca avem de restituit banii. Nu ni s-a pus la dispoziție nicio copie a raportului, pentru a ne putea consulta cu o persoana abilitata, ci doar s-a făcut un rezumal al lui. putea
Întrebări:
1. Dacă trebuie să semnăm acele angajamente de plată, tinând cont de faptul că noi am fost încadrati corect;
2. De ce să recunosc o vină care nu e a mea, deoarece nu eu am facut statele de plata;
3. Doamna inspector de la Isj, cum a aprobat derularea programul în fiecare an și planul încadrarea profesorilor, dar nu a sesizat ca nu exista aprobare si pentru plata cu ora, mai ales ca aceste program nu s-a desfasurat decat la 4 scoli in tot judetul și trebuia monitorizat, lucru care nu s-a facut niciodata;
4 . Cine trebuie tras la raspundere pentru acest lucru, daca este corect?
5. Ce putem face in aceste conditii?

Răspuns la discuția executare silita
Nu am gasit datele de contact ale executorului.Pe instiintarea pe care am primit-o, sub numele executorului este un nr. de mobil.Pe acesta am sunat si au raspuns operatorii.In seara am fost sunata tot de un reprezentant al IFN ca sa imi spuna ca daca nu platesc pana joi dau dosarul executorului.Nu mai stiu ce sa inteleg.Cu executorul nu pot lua legatura.
Răspuns la discuția executare silita
Am sunat la IFN si am cerut sa vorbesc cu executorul.Operatorul mi-a spus ca nu este nevoie si daca achit in doua zile o suma de 250 ron se stopeaza executarea silita.Plata o fac tot ca inainte prin cardul eliberat de ei.Mi-a mai spus ca nu se face deocamdata un angajament si ca eu trebuie sa platesc lunar cat mai mult pentru a reduce din datorie. Daca luna viitoare imi cere tot atat sau mai mult eu nu am cum sa platesc.
Răspuns la discuția executare silita
Pot incheia un act aditional prin care sa platesc o suma lunara fara sa mi se faca poprire?
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pentru informatii!
Sunt salariata, nu am conturi, nu sunt proprietar, locuiesc in casa parintilor.Pot sa/mi ia televizor, frigider ...?Nu am nicun bun care sa figureze pe numele meu.
Pot contacta executorul sa vad ce pot face?Executorul e cel care apare pe hotarare sau va fi unul din teritoriu?
Răspuns la discuția executare silita
Cum se face contestatia la executare?
Multumesc!
Am o datorie de 4600 ron la un IFN.Am solicitat o rata suportabila dar mi s-a spus sa platesc intai suma 1300 ron pe care eu nu o am.Acum am primit un sms prin care mi se comunica inaintarea cererii catre judecatorie pentru executarea silita.
Intrebarea mea este daca e normal sa mi se comunice printr-un sms acest lucru si ce trebuie sa fac eu in acest caz?Care sunt procedurile de executare- exista un proces? Au fost amenintati parintii ca le vor lua casa si bunurile deoarece eu locuiesc la adresa lor.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede!
Răspuns la discuția recuperare datorie
Pot sa vina cu executorul la usa atat timp cat nu am bunuri imobile si mobile?
De ce nu vor sa/mi faca o esalonare a datoriei in functie de posibilitatile mele de plata?
Poprirea pe salariu se face in functie de venituri, alte datorii la banci, copil in intretinere etc sau este un procent fix?
Buna ziua! Am mai scris despre o datorie de 4 000 ron catre un IFN.Am cerut sa mi se faca un grafic cu rate fixe pe care sa le pot plati dar am fost refuzataNu am mai platit de 6 luni .Acum am fost sunata de la o firma de recuperare si amenintata cu politia si executarea in cateva zile.Am cerut acelasi lucru dar mi s-a spus ca nu mai vor ei pentru ca eu am spus angajaților de la IFN ca nu am bani.
Răspuns la discuția datorie societate creditare
Chiar daca se opreste un procent din salariu ,nu se tine cont daca mai are credite in derulare si alte cheltuieli curente?