avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare cu articolul 85 din C.muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare cu articolul 85 din C.muncii

Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriţi într-o problemă:
Am fost angajat în baza art.85 din C.M. ,din şomaj,avînd peste 45 de ani,din aprilie 2007 pînă în martie 2009( doi ani împliniţi)
De atunci sînt în şomaj.
Întrebarea mea este dacă acelaşi angajator mă poate angaja după expirarea şomajului (iunie 2010)în aceleaşi condiţii pentru el (beneficiază de subvenţie un an de zile pentru că a angajat un şomer de peste 45 de ani ).
La ce se referă articolul 85 (6)din CodulMuncii ?
“ (6) Nu beneficiază de facilităţile prevăzute la alin. (1), (2) şi (5) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevăzute la aceste alineate.”
Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 07:22, 1 Aprilie 2010
Va referiti la art.85 din Legea nr. 76/2002 privind somaul si ocuparea foretei de munca, fiind evident ca angajatoryul in cauza nu poate beneficia de facilitatile fiscale aratate
Angajatorul dvs nu va beneficia de aceleasi conditii, pentru a beneficia , ar trebui sa va angajeze din luna aprilie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)
Angajare somer cu varsta peste 45 ani nargyss nargyss Buna seara, as dori sa stiu: 1) care sunt facilitatile de care beneficiaza un angajator , daca angajaza somer cu varsta peste 45 ani 2) ce trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator in caz de angajare personal somer peste 50 ani dor582004 dor582004 Buna ziua, sunt somer si am o varsta de 57 ani si la majoritatea interviurilor pentru locurile de munca la care ma prezint se face referire la varsta mea si ... (vezi toată discuția)