avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata impozit teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata impozit teren

Buna ziua,
Bunica mea a decedat anul trecut.Vreau sa stiu daca sunt scutita de la plata impozitului pe teren si cladire timp de 2 ani, si daca da , in baza carui articol de lege.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 15:46, 1 Aprilie 2010
Buna ziua ! Nu sunteti scutita de la plata impozitului pe motiv de deces .
Va multumesc pentru raspuns.Imi cer scuze ca nu am pus intrebarea corecta, de fapt era vorba daca parinti mei in calitate de mostenitori sunt scutiti de la plata impozitului.Mama mea a auzit o informatie conform careia la moartea unui parinte , copii in calitate de mostenitori sunt scutiti de la plata impozitului pe teren si casa timp de 2 ani.
Va multumesc.
Nu exista niciun act normativ in sensul celor precizate de dvs. , asa ca ... platiti impozitul . Paste fericit !
Daca dezbateti succesiunea in primii doi ani de la deces nu platiti decat onorariul notarului. Daca trec doi ani de la deces, veti plati catre stat un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.
Despre acest impozit e vorba si nu de impozitul pe cladiri sau terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor otilia64 otilia64 Dupa decesul tatalui meu in data de 13 iunie 2014, in cat timp trebuie facuta succesiunea intre mostenitori, adica mama mea, sora mea si cu mine. (vezi toată discuția)
Succesiune mihaelllatya mihaelllatya Cam la cat pot ajunge cheltuielile in cazul unei succesiuni? Sau in functie de ce anume se poate estima o cifra ? (vezi toată discuția)
Renuntare la o parte din succesiune in favoarea copiilor dorelf dorelf Mama soacra a murit in 30 sept.2012. Sotia este unicul mostenitor. Poate renunta la o parte din mostenire (teren agricol) in favoarea celor 2 copii ai nostri? ... (vezi toată discuția)