avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despere salariu compensatoriu!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despere salariu compensatoriu!!

Acum 2 saptamani mi s-a desfintat postul si am cerut in scris sa mi se plateasca un salariu compensatoriu conform legii. Am facut o cerere in scris la care am cerut si un raspuns la fel in scris pe care nu l-am primit. Vroiam sa stiu daca am dreptul la salariu compensatoriu. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 1 Aprilie 2010
Da, aveti dreptul la salarii compensatorii!
Puteti de asemenea sa faceti sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca si sa intentati proces societatii !
Succes!
=D>
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

În conformitate cu dispoziţiile art.78 alin.1 din CCMN, la încetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere ... (vezi toată discuția)
Plata concediu odihna neefecuat gagaritz gagaritz mama mea este angajat al unui centru social de 7 ani A primit zilele acestea preavizul de 15 zile ptr ca centrul nu mai are bani si se inchide ,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)