avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numirea in functia de Director executiv adjunct
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numirea in functia de Director executiv adjunct

Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti sisa ma ajutati cu o problema.cum se face numirea directorului executiv adjunct al Politiei Locale, si de catre cine?
stiu ca conform Legii 155/2010 art.15,numirea directorului executiv si adjunctul acestuia se face conform legii 215/2001 si legiii 188/1999.Daca directorul executiv a fost numit in functia publica de catre Primar, este normal ca directorul executiv sa numeasca in functia publica de conducere pe adjunctul sau?
Multumesc anticipat pt lamuriri si ajutor.
Ce scrie in regulamentul de organizare a institutiei respective?
Cine reprezinta institutia si cine angajeaza/numeste in functii personalul?
Logic ar fi directorul executiv...
regulamentul de organizare a institutie, n-are nici o relevanta in cazul de fata, intrucat nu poate sa exceada prevederilor legale.
situatia devine cam asa:
legea nr. 155/2010
Art.4.
(1) Poliţia locală se organizează şi funcţionează, prin hotărâre a autorităţii deliberative a administraţiei publice locale, ca un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică.
legea nr. 215/2001
Art. 63 alin, (5) lit. e)
În exercitarea atribuţiilor privind serviciile publice asigurate cetăţenilor,primarul:
e) numeşte, sancţionează şi dispune suspendarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu sau, după caz, a raporturilor de muncă, în condiţiile legii, pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate, precum şi pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local;
legea nr. 188/1999
Art. 62
(1) Numirea în funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici se face în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. (1).-
(2) Numirea în funcţiile publice de conducere pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. b) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor sau instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Numirea în funcţiile publice pentru care se organizează concurs în condiţiile art. 58 alin. (1) lit. c) se face prin actul administrativ emis de conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală care au organizat concursul.



in concluzie, primarul va numi in functie pe oricine din politia locala. :)
Naspa sa ai personalitate juridica si iti numeasca altcineva oamenii#-o
aia e, n-am facut io legea... :)
chestia este ca politia locala de care vorbesc este organizata ca institutie publica de interes local cu personalitate juridica ,ordonator tertier de credit
.directorul executiv a fost numit de catre primar .directorul a numit in functii publice pe ceilalti angajati (politisti locali ),prin decizie de director .acum a fost anuntata anfp ca se organizeaza examen pentru functia de director ex.adjunct.dupa asa zisul examen , directorul ex.adjunct a fost numit prin decizie da directorul executiv. daca in legea 155/2010 scrie la art.15 ca directorul si adjunctul sint numiti de catre primar , atunci este valabil examenul , si numirea in functie a direct.ex adj.?

nu era normal si legal ca primaria sa organizeze examen cu acordul anfp si sa faca numirea in functia publica de conducere?

[Editat -adaugat mesajul consecutiv]
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu politia locala 1630817274794 1630817274794 In urma unui concurs organizat ,nici un candidat nu a luat examenul .Primarul doreste ca sa-l promoveze (numeasca direct pe unul din cei care au candidat drept ... (vezi toată discuția)