avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... completarea stagiului de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

completarea stagiului de cotizare

detalii personale.
am avirsta de 60 ani
stagiul de cotizare de 34 ani,o luni si 15 zile
pensionat medical de 5 ani

se poate adauga perioada de pensie de invaliditate la stagiul de cotizare,pentru a putea iesi la pensia nerevizuibile sau anticipat.

multumiri anticipate

M.Bucur
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:12, 6 Aprilie 2010
Stimată d-nă Pintea,
Privitor la renumerotarea articolelor din Legea nr. 19/2000, nu vă contrazic şi, deşi ştiam de existenţa Legii nr. 49/19.03.2010, mărturisesc că nu am luat cunoştinţă de conţinutul său.
Probabil că aveţi dreptate când spuneţi că art. 62, alin.7, lit.c) a devenit art. 67, alin.7, lit.c) !
Îmi menţin punctul de vedere cu privire la stagiul de cotizare!
Pentru a se emite decizia de "nerevizuibil" se ia în calcul şi stagiul asimilat, realizat în perioada invalidităţii!
Există în acest sens o adresă emisă de "onor" CNPAS!
Din păcate nu vă pot da număr, dată...întrucât a trecut ceva vreme de când nu mai am " acceas" la aceste "minunăţii".
:offtopic:

Va rog sa cititi tot mesajul meu, am postat art. 62 si am scris art. 67. Nu este corect sa-mi editez mesajele dupa ce am primit raspunsuri, prin urmare am facut aceasta precizare la final.
Despre adresele CNPAS, va rog sa ma scuzati dar nu discut! Discut strict despre prevederile legale iar adresele CNPAS sunt acte interne. Asta ca sa nu scriu mai mult despre ele!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare pensie limita varsta. colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! Sunt nascut in 10.04.1953 cu un stagiu de cotizare de: - 25 ani 11 luni 21 de zile in conditii normale de munca - din 23.03.1999 sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionara grad 3 invaliditate născută la data ... Marilena Stirbu Marilena Stirbu Buna ziua,sunt pensionara grad3 invaliditate născută la data de 01.04.1966, am 31 de ani si 9 luni stagiu de cotizare la data ieșirii la pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala conium conium Stimate domn /doamna, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari adresate mai jos. Socru meu beneficiaza de pensie pe caz de boala (cancer) de 8 ... (vezi toată discuția)