avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere PFA neinregistrat la finante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere PFA neinregistrat la finante

salutare. Va rog sa cititi cele de mai jos, poate imi puteti da niste lamuriri:

Prin noiembrie o ruda a inceput sa lucreze la o firma care i-a cerut sa-si faca PFA (vechiul truc pt ca firma sa plateasca mai putine dari la stat). A obtinut autorizatia de infiintare de la primarie, apoi a luat niste formulare de la finante pe care trebuia sa le completeze si returneze pentru luarea in evidenta. Intre timp insa, a renuntat la a mai lucra la firma respectiva si, nemaiavand nevoie de PFA, n-a mai dus formularele completate la finante (nu si-a luat registru, chitantier, nu si-a facut stampila, nimic). Acu cica ar vrea sa desfiinteze PFA-ul daca tot nu il foloseste, dar i-a spus cineva ca ar fi pasibil de amenda din cauza ca n-a terminat inregistrarea la vremea respectiva.
- Stie cineva daca intr-adevar se da amenda la desfiintare (in conditiile in care n-a avut nici o secunda de activitate si nici chitantier, stampila). Daca da, aveti idee cam cat e amenda?
- E mai bine sa nu se duca s-o desfiinteze, ci sa o lase sa "expire" (daca se poate asa ceva) ? Exista vreo regula de desfiintare din oficiu (fara consecinte gen amenda & shit) daca nu exista activitate un anumit numar de luni/ani sau daca nu s-a inreg la finante la un anumit timp dupa obtinerea autorizatiei ?
- Daca omul decide sa nu faca nimic si s-o lase sa "expire", exista vreo posibilitate sa stie cei de la finante ca a fost inregistrata la primarie o PFA care nu a mai fost inscrisa la ei si sa-i trimita intre timp acasa vreo amenda sau sa-i ceara sa plateasca impozit, chiar daca firma nu a activat deloc ?

multumesc frumos. sper ca am explicat destul de clar.
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 23:17, 11 Februarie 2007
daca a scos autorizatia de la primarie, nu trebuie decat sa mearga sa o predea si cu dovada predarii sa mearga la ORC sa o radieze.
multumesc. Sa inteleg deci ca nu ia nici o amenda pentru faptul ca in patru luni de zile n-a finalizat procedura de inregistrare, nefiind deci luat in evidenta pentru impozit si altele ?
pentru mai multa siguranta ar fi bine sa intrebe la inspectorul de la finante, in competenta caruia se afla#-o
Dar din cate stiu eu nu se pune problema amenzii:">
Eu zic ca e pasibil de amenda asta daca inspectorii sunt de treaba ca altfel se poate pune problema de dosar penal pentru evaziune. (pentru ca nu s-a declarat la fisc chiar daca nu a avut venituri etc.)



Eu zic ca e pasibil de amenda asta daca inspectorii sunt de treaba ca altfel se poate pune problema de dosar penal pentru evaziune. (pentru ca nu s-a declarat la fisc chiar daca nu a avut venituri etc.)

Laura ai avut pf/af :-/ ce evaziune daca nu a avut activitate. a scos autorizatie si atatB-)

Alte discuții în legătură

Pfa ankalaura85 ankalaura85 M-am inregistrat la finante ca PFA cu obiectul agent marketing..as dori sa stiu ce obligatii imi revin? borderoul mi-l efectueaza compania cu care colaborez. (vezi toată discuția)
Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa DanaXSerban DanaXSerban Buna ziua, In 2009 mi-am luat autorizatie de traducator si am mers si la ANAF sa ma inregistrez. Nu sunt platitor de TVA. Din 2009 de cand am aceasta ... (vezi toată discuția)