avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat

Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la Finante ca si traducator autorizat si as dori sa stiu daca sunt platitor de TVA sau nu. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters149 , utilizator 09:04, 7 Mai 2010
Asta veti alege dvs daca sa va inregistrati de la inceput ca si platitor de TVA sau nu!
Sfatul meu este sa nu va inregistrati ca si platitor de TVA de la inceput!B-)
Succes!
:luck:
Eu am optat sa nu ma inregistrez platitor de TVA; la fel au facut si alte colege de-ale mele tot traducatori.
Asa cum spune si Mihai, nu vad necesitatea inregistrarii ca platitor de TVA de la inceputul activitatii. Mai tarziu, in functie si de volumul activitatii, poate va fi util.

O seara buna!
Bună ziua,

Mi-am obținut autorizația de traducător de la Ministerul Justiției, m-am înregistrat la tribunal însă nu și ca PFA. Săptămâna asta am fost rugată să traduc niște acte (certificat de naștere, diplomă de licență etc.) din română în germană dar nu pot aplica ștampila de traducător din moment ce nu figurez ca PFA și nu „colaborez” cu un notariat. Mă înșel?

O după-amiază plăcută!:)
Corect.
Nu se pot legaliza traducerile (colaborarea cu un notariat presupune depunerea copiilor de pe actul care dovedeste autorizarea cu specimen de semnatura) dar nu poti emite nici factura pentru serviciile prestate in cazul in care clientul doreste acest lucru.
Daca tribunalul va solicita serviciile, acestea trebuie facturate asa ca este necesar sa va inregistrati ca PFA cat mai curand.
Procedura de inregistrare nu dureaza foarte mult. Personalul de la administratia fiscala de care apartineti va poate spune ce aveti de facut si daca mai aveti nelamuriri puteti gasi pe acest site informatii utile in ceea ce priveste inregistrarea si functionarea ca PFA.
www.avocatnet.ro/content/for...

Succes:luck:
Laura Ciobeica

:) Vă mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Înregistrare traducãtor autorizat acaszabo acaszabo Bună seara! Am obținut de curând autorizația de traducător de la Ministerul Justiției iar următorul pas este înregistrarea la tribunal ... (vezi toată discuția)
Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , ... (vezi toată discuția)