avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate: aplicarea masurilor de simplificare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate: aplicarea masurilor de simplificare privind TVA in cazul lucrarilor de constructii-montaj

Conf art 160 alin (2) lit c) Cod fiscal, se spune ca pentru lucrarile de constructii-montaj, definite prin normele de plicare, intarite prin OMF 155 / 31.01.2007, se aplica masurile de simplificare (taxare inversa), insa fiecare aplica aceste norme dupa cum il taie capul, nefacandu-se distinctie intre materialele folosite in cadrul acestor lucrari (materiale care sunt cumparate de prestator pe cheltuiala beneficiarului prin intermediul avansurilor facturate) si partea de manopera (proiectare, avizare, salarizare muncitori, etc).
De regula beneficiarii, solicita taxare inversa pentru intreaga valoare a facturii, netinindu-se cont de materiale, proiectare, avizare (activitati de care este scutit - necunoasterea pietei specifice de catre beneficiar).
Probleme serioase pe aceasta tema apar in cazul relatiilor antreprenor general - subantreprenor, prin refuzul primului de a accepta taxarea directa, interpretand la bunul plac masurile de simplificare.
Intrebarea este: "noi cu cine votam?!", mai precis, este corecta aplicarea masurilor de simplificare si pentru materialele achizitionate in numele beneficiarului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 21:04, 23 August 2007
am o rugaminte. va rog un raspuns. am o societate cod caen 2030- fabricarea elemente taplarie si dulgherie si confectioneaza si monteaza tamplarie aluminiu si pvc. se incadreaza la - taxare invers?_ multumesc
va rog un ajutor. cine poate sa-mi raspunda cum sa fac o facturare confectinat si montat tamplarie din aluminiu sau pvc cu tva 16% sau cu taxare inversa ?daca grupa 2030 se poate incadra in grupa 4542?
Conform ultimelor modificari din Codul Fiscal, daca facturarea se face catre o persoana fizica, nu se aplica masurile de simplificare (se factureaza TVA), daca factura se emite catre o persoana juridica se aplica masurile de simplificare (taxare inversa), respectiv, furnizorul scrie in factura, in loc de cota de TVA (19 %) taxare inversa, clientul trece procentul si calculeaza 19 % la suma facturata, aplicand totodata masurile simplificate (diferenta este, dpdv contabil ca la client mai apare o inregistrare contabila: 4426 = 4427, inregistrare care la furnizor nu se regaseste)
conf.OMF 155/2007 ptr. masurile de simplificare este specificat expres diviziunea cod caen 45.Constructii.Eu am cod caen 2030.aici este nelamurirea mea . incalc codul fiscal daca aplic masurile simplificate sau le incalc daca nu le aplic.?multumesc.
Eu am o intrebare legata de contractele pentru constructii montaj incheiate la valoarea cu tva. Care este valoarea contractata in conditiile taxarii inverse? Se considera baza sau valoarea cu tva a contractului? Urgent!!!! Si as vrea sa stiu si unde este reglementata chestia asta. Multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Inchirieri utilaje bucur_marcela bucur_marcela VA ROG DACA SE POATE SA IMI SPUNETI CARE ESTE LEGEA PENTRU INCHIRIERI UTILAJE CU TAXARE INVERSA/MAI EXACT DACA PTR INCHIRIERI DACA AU SAU NU TAXARE INVERSA (vezi toată discuția)
Casa de marcat? gabi.artis gabi.artis daca o firma presteaza un serviciu atat catre populatie cat si ptr persoane juridice, mai exact montare tamplarie pvc este obligata sa foloseasca casa de ... (vezi toată discuția)