avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare spor de valoare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare spor de valoare apartament

Buna ziua tuturor!
A-si dori un pic de ajutor intr-o problema civila. In anul 2008 am pierdut locuinta mea cumparata pe baza Legii 112/1995 si in prezent platesc chirie vechiului proprietar. Problema este ca intre ani 1997 si 2001 dupa data cumpararii si inainte de a fi chemat in judecata ptr. constatatrea nulitatii contractului de vanzare - cumparare, mi-am amenajat locuinta si astfel am crescut valoarea acesteia. Acest lucru pot dovedi cu acte si cu martori. De la cine trebuie sa ecuperez sporul de valoare de la vechiul proprietar sau de la primaria Cluj N., institutie care a detiunut pana la data vanzari imobilul? Legea 40 srie de proprietar iar legea 10 de institutia detinatoare. In cazul meu s-a considerat ca imobilul a fost trecut fara titlu in proprietatea statului.
va multumesc.
Cus tima Kerekes Imre
Cel mai recent răspuns: karateka , utilizator 12:54, 7 Aprilie 2010
"Plus valoarea" o recuperati de la actualul proprietar, dar trebuie avut grija ca aceasta trebuie si dovedita.
Apelati insa la serviciile unui avocat care sa va asigure asistenta juridica necesara cauzei d-voastra.
Toate cheltuielile ocazionate cu intretinerea si administrarea imobilului se pot cere prin instanta, pe calea cererii in pretentii, taxata la valoarea ceruta.
Nu se vor restitui cheltuielile voluptorii.
Stimate domn!
Va multumesc ptr. raspuns. Cum se vede un proces de acest fel m-ar costa destul de mult ( taxa timbru, evaluare, etc). A-si dori sa va mai intreb urmatoarele: dupa expirarea celor 5 ani de inchiriere apartament, eu in calitate de chiriasi ar trebui sa-i predau vechiului proprietar apartamentul pe baza unei proces verbal de predare- primire? In cazul in care refuz acest lucru ptr. ca nu am primit banii ptr. sporul de valoare de la el, vechiul proprietar ce poate sa-mi faca ca sa ma evacueze? Practic eu nu vreau sa-i predau apartamentul fara sporul de valoare. In acest caz banuiesc ca el va fi cel care ma va actiona in instanta. Am ceva sanse de castig?
Cu stima Kerekes Imre
Stimate Dna!
Va multumesc ptr. raspuns.
Cu stima Kerekes Imre
Aveti un termen de prescriptie si se cam apropie, nu puteti asa sa amanati daca cereti sau nu sporul...
In plus, nu cred ca sporul il veti obtine, mai degraba cheltuielile la valoarea lor de la data cerii... sau de la data anularii contractului...
Sporul... putin probabil. Numai cheltuielile necesare si utile..

:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, folositi optiunea editeaza sau raspundeti tuturor in acelasi mesaj. Altfel, topicul va deveni greoi.
Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate imobil zsolt956 zsolt956 Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj - evaluarea bunurilor la preturile anului 2012 kid kid Buna ziua, Este vorba de un partaj de bunuri comune. La imobil una din parti a efectuat niste imbunatatiri in anii 2004-2006, iar acum expertul calculeaza ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare/vanzare locuinte vechi de catre pfa lia993 lia993 Se da urmatoarea speta: O PFA neplatitoare de TVA cu obiectele de activitate: CAEN 6810 - Cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii, CAEN 6820 ... (vezi toată discuția)