avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna

as vrea sa stiu ca daca accept divortul din culpa comuna,cu toate ca nu sunt eu cea care a inselat,daca prin intelegere cu fostul sot pot aajunge la un acord in care el imi cedeaza toate bunurile dobandite in timpul casatorie mai e nevoie de partaj sau nu si daca el zice ca poate oferi o pensie alimentara mai mare decat cea care ar reveni prin lege poate instanta sa i ain calcul acest fapt?
daca cadeti de acord cu privire la partajarea bunurilor copmune, trebuie redactata tranzactia de partaj.
aceasta se redacteaza de avocat si se depune in instanta la primul termen .
se plateste taxa de timrbu care se restituie la cererea partilor .
daca sotii se inteleg privind cuantumul pensiei alimentare, instanta va tine cont de aceasta intelegere .
Vina in desfacerea casatoriei , nu are nici o legatura cu partajul sau pensia de intretinere... ce urmeaza a fi stabilita. Nu stiu ce garantii aveti ca sotul va face exact ce promite daca admiteti desfacerea casatoriei din culpa comuna, . Cred ca ar fi bine sa faceti macar o tanzactie scrisa, sa aveti un act macar.. daca nu solicitati partajarea si stabilirea pensiei de intretinere prin hotarare judecatoreasca......
Si tranzactia / daca este de acord sa fie scrisa....poate fi inclusa in dispozitivul hotararii judecatoresti....
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
cam asa ar fi si civilizat sa va despartiti, din culpa comuna , fara motivare. dureaza si mai putin si nici nu va spalati rufele in sala de judecata. cat va despartiti, nu mai conteaza din vina cui..
in ceea ce priveste partajul, daca vorbim doar de bunuri mobile, acestea pot fi impartite si in particular, eventual faceti un inventar al acestora si il puneti sa declare in scris cu martori ca renunta la ele. pt bunurile imobile, se face tranzactie fie la notar dupa divort, fie prin instanta dupa sau in timpul divortului.
in legatura cu pensia, instanta va lua act de intelegere, dar aceasta pensie va trebui stipulata in hotarare, sa nu trebuiasca mai tarziu sa va rugati de el
Solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna si pronuntarea unei hotarari nemotivate.
Pentru a ecomomisi timp, la data comunicarii hotararii de divort prezentati-va amandoi la judecatorie si formulati o cerere prin care solicitati sa se ia act ca nu declarati apel, cererea fiind necesara a fi insotita de copiile de pe buletinul ambilor soti, apoi solicitati legalizarea hotararii.
Incheiati tranzactie notariala in ceea ce privesc bunurile comune sau la instanta la primul termen de judecata, daca initiati o actiune de partaj.
Pensia da, prin acordul partilor poate fi stabilita intr-un cuantum fix care poate depasi cuantumul prevazut de lege, aici ramane optiunea exclusiva a partilor.
Tranzactia incheiata la primul termen de judecata va permite restituirea taxei judiciare de timbru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord-cu minori?? Ximinna Ximinna Buna ziua. Se poate desface o casatori cu acordul partilor daca exista copii minori? Din ce m-am documentat,cf Codului familiei ,art 38 al 2,nu se ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)