avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

Hristos a inviat!
In luna decembrie am avut salariu net 1000 RON la un salariu de 672 RON. Prin taierea sporului de tinuta si de hrana dar prin introducerea sporului de vechime de 25% salariul a devenit 840 RON dar in ianuarie am primit net 676 RON. In luna februarie am primit 665 RON la acelasi salariu de 840 RON. Lucrez in administratia publica locala, la salubritate, pe un post de Controlor Prestari Servicii care este pentru studii medii. Rugamintea mea este:
1. Care este salariul minim pentru studii medii?
2. Este legala marirea artificiala a salariului prin introducerea vechimii in salariu desi prin aceasta de fapt s-au marit contributiile iar salariul net a scazut?
3. Nu ar fi trebuit ca acest spor de vechme sa se aplice la un salariu de minimum 705 RON, care stiu ca este salariul minim pentru necalificati?
4. Am in subordine 25 de salariati pe care-i pontez, verific, coordonez, nu am dreptul la spor de conducere?
5. Atat timp cat suntem supusi unui regim militar care impune prezenta la serviciu oricand e nevoie, ziua sau noaptea , sambata si duminica, de sarbatori legale, nu
putem primi si noi spor de dispozitiv cum am auzit ca unii au castigat in justitie?
6. Credeti ca numai prin justitie pot sa-mi rezolv problema reducerii drastice a veniturilor salariale?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:57, 7 Aprilie 2010
1. nu vad ratiunea pentru care s-au taiat drepturile speciale pentru refacerea capacitatii de munca si cele pentru asigurarea unei tinute decente (erau sume acordate in baza legii 319/2006 - protectia muncii, nicidecum drepturi salariale). in sfarsit...
2. legea 330/2009, anexele I si III (aplicabile primariilor si institutiilor din subordine) precizeaza ca de la 01.01.2010 sporul de vechime se introduce in salariul de baza (in cuantumul existent in decembrie 2009, nu se mai aplica ca si procent).
2. salariul minim creste la 705 RON brut, doar in conditiile in care vechiul salariu, la care se adauga cuantumul sporului de vechime nu se ridica la aceasta valoare.
3. nu exista salariu minim pentru studii medii in sectorul bugetar (fiecare post are prevazut un anumit cuantum).
4. daca nu sunteti numit pe un post de conducere, nu puteti primi indemnizatie de conducere, indiferent cati colegi coordonati "la mica intelegere" (adica fara o dispozitie din partea conducatorului unitatii, prin care sa fiti numit intr-o functie de conducere).
5. de la 01.01.2010, cine a primit spor de dispozitiv in decembrie 2009, il primeste in continuare, inclus in salariul de baza. Cine nu l-a avut in decembrie 2009...cred ca il mai poate obtine doar in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu asistent personal gagiu viorel gagiu viorel Am o fetita cu handicap grav cu insotitor.Conform noii legi al salarizarii ,salariul meu ar trebui sa creasca putin, dar eu primesc mai putin.Am 23 de ani ... (vezi toată discuția)
Asistent personal pt persoane cu dizabilitati simpatyk simpatyk Buna ziua Vreau sa stiu si eu cat trebuie sa primeasca un Asistent personal debutant cu studii medi pe noua lege de salarizare unitara. Care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)