avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de inchiriere sub semnatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de inchiriere sub semnatura privata...cateva lamuriri

buna ziua!

as dori va rog frumos sa va intreb daca un contract de inchiriere (a unui apartament) incheiat intre proprietar si chirias de mana sau facut intr-o forma sau alta ori tipizat ori la calculator ...etc. si deci cum am zis incheiat doar intre proprietar si chirias in fiecare an fara alti martori ci doar semnate de cele doua parti, poate fi folosit in instanta? si mai ales daca acest/aceste contract/-e nu a/au fost autentificate la notar si nici inregistrate la finante se pot folosi totusi in instanta? eu fiind chiriasa.
plus de-asta se pot folosi fara a fi chemat efectiv proprietarul in instanta?

tin sa precizez ca proprietarul si eu ca si chiriasa nu suntem in nici un litigiu, vreau doar sa folosesc contractele sa cer unei terte parti despagubiri ca eu am stat cu chirie si el in casa mea.

va multumesc foarte mult!
va multumesc foarte mult!

treaba sta cam asa: cu domnii pe care as vrea sa-i dau in judecata DEJA sunt intr-un proces de Evacuare la care dansii au mai adaugat pretentii in bani pt imbunatatirile facute la care si eu normal am cerut bani pt lipsa de folosinta, dar...eu mai vreau sa-i dau in judecata in penal si sa le cer despagubiri si daune si morale si ...de toate...si doream sa stiu daca-aditional-as mai putea cere si pentru perioada in care am stat cu chirie si sa ma folosesc de contractele facute cu proprietarul unde stau eu acum dar fara sa-i fac acestuia probleme...adica in alte cuvinte da...sa le cer si pt lipsa de folosinta deoarece au cam stat abuziv in locuinta mea si sa le cer in alt proces (pe care ar urma sa-l intentez) si pentru anii in care eu am stat cu chirie - adica ceva in genu...de 2ori pentru ca asa merita.

iar pt. d-ra "adutescu" tin sa va spun ca uite judecatoria le-a admis partii adverse absolut TOT ce au cerut, toate bazaconiile lor asa-zise imbunatatiri chiar daca ele au fost facute pt dansii, chiar daca ei au subinchiriat la firme si si-au luat bani grei, chiar daca am adus la dossar dovezi ca mint, chiar daca termenul de a cere bani s-a prescris de 5ani nu de 2-3cat e de fapt, chiar daca imobilul e Monument istoric si nu au avize si autorizatii...ETC. ETC. .............li s-a admis tot deci....
plus de asta ei nu mi-au fost mie chiriasi, ei se credeau deja proprietari printr-un antecontract de v-c pe care insa l-am "intors".

numai bine va doresc!
Si ei sa vina si in al doilea dosar cu aceleasi cereri de imbunatatiri si sa se admita si alea? Si asa ne intoarcem la Caragiale: 2 la primarie, 1 la scoala de fete? :D
Le numaram pe toate de mai multe ori...
Evident ca nu puteti obtine de 2 ori despagubire pentru acelasi lucru... iar chemtuielile se impart in utile, necesare si voluptuarii in functie de ce anume reprezinta ele... nu de cine sunt facute.
Nu stiu ce anume au fost acele imbunatatiri, asa incat nu stiu daca erau voluptuarii sau nu.
Cat despre lipsa autorizatiilor, ati solicitat aducerea imobilului la starea initiala sau intrarea in legalitate? Ati sesizat Inspectia de stat in constructii?
din 2007 de cand am tot sesizat peste tot:: ba la politie (ca nu e de competenta lor), ba la primarie la directia tehnica si de urbanism (aici domnii "inculpati" au adus o declaratie notariala cum ca acele lucrari au fost facute si terminate in 2002 si deci le-a oferit domnilor de la primarie ocazia de a se spala pe maine adica de a "prescrie" fapta), la ministerul culturii si cultelor deoarece imobilul este monument istoric dar au zis ca daca primaria nu s-a bagat...ei...nici atat.
am solicitat aducerea imobilului la starea initiala dar...totu e un ..dezastru...ei se tot cunosc intre ei si...eu nu am nici o sansa.

pai bun si deci...ei au luat si bani ca au inchiriat unor terti, au si stat acolo, l-au folosit...si acum vor si bani pe imbunatatiri (varuit, reparat acoperis, tencuit, schimbat niste usi si ferestre cu altele de termopan..etc.-normal ca am zis ca sunt voluptorii dar nu s-a luat in seama si s-a dat unda verde la tot ce au cerut dansii), iar eu de ce sa nu le iau si chirie pentru lipsa de folosinta si sa-i mai dau in judecata si pentru despagubiri ca eu am stat cu chirie din cauza lor plus alte prejudicii morale, materiale...timp pierdut..nervi..etc....??spre exemplu eu nu am putut lucra 3ani din cauza lor deoarece a trebuit sa stau numai prin tribunale...
ca oricum vad ca la noi e posibil totul.

aaa...la primarie nu le-a dat amenda ca s-a prescris dar in instanta ca sa nu se mai prescrie au declarat ca le-au terminat in 2007...ca normal altfel nu-mi mai puteau cere bani.pai si unde ajungem? la balamuc....

colo zicem una...in partea cealalta zicem alta..si dam declaratii asa cum ne convine ca sa ne fie bine ca oricum nimeni nu ne controleaza...nici macar judecatoarea n-a clipit cand am adus acea declaratie a lor....asa ca...X-(
vreau sa-i dau in judecata sa le mearga fulgii....
Puteti sa-i dati in judecata, dar nu vad sanse sa si castigati...
Cum sa fie cheltuieli voluptuorii reparatiile la acpperis, tencuaia si termopanul? :)) Pai sa sustinem asa idei nu ne ajuta sa si castigam ceva... ba chiar ne mai si diminueaza cheltuielile de judecata.
Data imbunatatirilor trebuia determinata prin expertiza, nu prin declaratii; se coroboreaza cu declaratii martori, interogatorii etc., dar e altceva.
Pana la data expertizei depuneati si haria de la Inspectie... unde conteaza ce ati cerut, ca daca ati cerut numai amendarea lor, nasol!
Instanta a zis ca nu dispune aducerea imobilului in starea sa anterioara in ciuda lipsei autorizatiei?
Clipirea judecatorilor nu are vreo relevanta in vreun dosar, iar cu mersul fulgilor ar trebui sa va uitati sa nu va mearga si dv. cand va vine nota de plata pe atatea procese.
E mult prea complex cazul pentru pareri pertinente in lipsa dosarului, oricum.
Succes!
oricum instanta le-a luat si le-au aprobat tot ce au cerut si deci le voi plati....nu asta mai e in discutie. oricum acum sunt in proces de EVACUARE unde dansii au devenit parati-reclamanti prin cererea reconventionala de bani pt imbunatatiri.
oricum...cred ca voi consulta un avocat in privinta "celuilalt" proces pe care vreau sa-l intentez lor si ...daca imi spune clar pe acte ca nu are rost...chiar ca nu mai are...nici un rost sa mai arunc in continuare bani. sa vedem unde va duce actualul proces.
iar in legatura cu celelate puncte eu am sesizat primaria care a considerat ca declaratia lor este de ajuns si nu s-au mai obosit cu nici o expertiza, iar martorii h-abar nu aveau de ele (martorii lor).
cand am vazut ca nu am ce vb cu cei de la directia tehnica si de urbanism am tot solicitat audiente la d-ul primar care nu a luat nici o masura; eu nu asta aveam in vedere amendarea lor ca nu ma prea interesa pe mine acest aspect, eu voiam sa revina imobilul la starea initiala.
si aveti dreptate...trebuie vazute actele pt a intelege mai bine toata treaba insa eu va multumesc foarte mult!

o seara placuta!

Alte discuții în legătură

Este posibil ca judecatorul sa nu acorde despagubiri pt. lipsa de folosinta? hopeless1 hopeless1 buna ziua! proprietarul nu sta in imobilul proprietate personala si a cerut despagubiri pt. lipsa de folosinta? adevarul este ca se facuse o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Apartament in litigiu Radu 26 Radu 26 Buna ziua va rog un sfat sint dat in Judecata pretenti. pentru investitile facute la un apartament nationalizata de chiriasi.sa facut o expertiza la care ... (vezi toată discuția)
Executari silite numai vara??? hopeless1 hopeless1 azi la televizor am auzit aceasta treaba. este adevarat? s-a dat lege pentru asa ceva? cum adica executare silita numai pe timp de vara? ma refer la evacuari. ... (vezi toată discuția)