Ma pregatesc pentru un proces de partaj si nu vreau sa incep actiunea fara sa cer sprijinul dv, cei care m-ati ajutat in mai multe randuri si carora va multumesc.
Intentionez sa cer un procent de 80% eu si 20 % el. Pot primi acest procent daca demonstrez ca am lucrat neintrerupt atat cat a durat casnicia noastra, iar el a lucrat doar 3 ani din 17 de casnicie?
Apartamentul a fost achizitionat cu banii parintilor mei dar, din pacate, nu am nicio dovada scrisa, doar 1 martor care stie asta. Pot sa folosesc martorul ?
Buna seara!
D'na av AVLIL are dreptate.
Daca aveti doi martori care sa stie foarte bine situatia dv financiara, de familie ,la momentul achizitionarii apartamentului si poate ca si faptul ca parintii dv v'au ajutat,poate ca aveti sanse sa obtineti mai mult de 50%.
Poate ca veti putea sa si demonstrati intr'un fel,fie si cu martori , ca parintii dv aveau cum sa stranga o asa suma de bani,suficienta ptr a achizitiona imobilul la vremea respectiva.
E foarte important daca puteti duce o copie dupa cartea de munca a sotului,sau daca nu are e si mai bine, ca nu poate dovedi ca a lucrat vreodata.
Ganditi'va bine ca va poate ajuta orice hartiuta sau martor care stie problema dv
Din nefericire,astfel cum a constatat si distinsa d-na avocat,probatoriile pe care le aveti sunt insificiente pentru a dovedi o contributie majora a dvs.la dobandirea bunurilor.
Cred ca cel mai bine ar fi sa formulati actiunea,sa o timbrati cu 3% din taxa de timbru,apoi sa intocmiti o tranzactie privind impartirea bunurilor,tranzactie care va face parte integranta din hotarare,va exprima vointa dvs.expresa si va fi definitiva de la pronuntare,in conf.cu art.271 c.pr.civ.
Partaj
sorif
As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)