Exista in bloc 2 proprietari rau platnici. Datoria acumulata este in jur de 7.000 lei, bani suportati de restul proprietarilor pentru plata utilitatilor. Primul, este o firma care a dat faliment acum un an si jumatate, iar al doilea este o persoana fizica care a cumparat acest apartament la parterul blocului pentru a fi transformat in spatiu comercial. Se pare ca nu a primit autorizatia de modificare/reamenajare a acestuia si din acel moment(acum doi ani) nu a mai fost vazut.
Ce se poate face?
Actionarea in instanta? Mentionez ca la adresele celor doua apartamente nu locuieste nimeni si nu exista nici o persoana de contact. In primul caz se stie doar numele firmei iar pentru al doilea caz se stie doar un nume.
Ar trebuii contactata Politia pentru gasirea adreselor de locuinta a proprietarilor? altfel 'citatiile' pentru judecata se for intoarce tot in blocul nostru unde nu locuieste nimeni la adresele mentionate
In cazul actionarii in instanta avem nevoie de numele complet al firmei/persoanei juridice, corect?
Eu cred că asociația este interesată să-și recupereze banii.Acea documentație
atestă corespondența și duce la amanare și nu știu cată izbandă are.
La R.Comerțului contra cost se cere un Certificat constator de Asociație și
in cerere se specifică de ce au nevoie de date.
Eu zic sa-i actionati in instanta cu ultimul nume si ultima adresa pe care o cunoasteti, asa cum au fost inregistrati la asociatie. In actiune, este bine sa se specifice ca judecata se poate face si in lipsa partilor. Judecatoria trimite citatia iar daca paratii nu se prezinta, cauza se judeca. Acum 2 ani am avut un asemenea caz. Am introdus actiunea in instanta. Nu s-a prezentat debitorul. Instanta a judecat. Am castigat procesul. Am facut public acest lucru dupa o luna, anuntand ca urmeaza sa apelam la executor cu hotararea care a ramas definitiva. Cineva probabil ca l-a anuntat, a venit la asociatie dar trecuse termenul in care putea sa faca recurs. A facut un angajament de plata ca sa nu-l executam. A platit apoi in vreo 6 luni atat restantele cat si penalizarile.
Asa ca dv faceti actiunea cu datele pe care le aveti.