avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la servici dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la servici dupa CIC

Buna ziua,
Problema cu care ma confrunt este urmatoarea:
- la 1 martie 2009 am intrat in concediul de crestere al copilului,pana la data de 1 martie 2011.Problema este ca,intre timp,firma la care am lucrat,a fost preluata de o alta,cu aceeasi angajati,mai precis postul pe care am lucrat exista,inclusiv persoana care m-a inlocuit,cu precizarea ca toti au facut cerere de demisie de la vechea firma si contracte de angajare la noua firma.
Cei de la Personal,cu care am discutat azi,nu m-au lamurit in nici un fel,care este statutul meu sau daca mai exista unul,doar ca,contractul meu de munca este suspendat si sa mai am rabdare,avand in vedere ca mai am 9 luni de stat.
Intrebarea mea este,avand in vedere situatia mentionata,daca angajatorul este obligat prin lege sa ma primeasca inapoi sau ce ar trebui sa fac in continuare?
Astept cu interes un raspuns.
Cu multumiri,
Roxana M.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 8 Aprilie 2010
Noul angajator, cel care a preluat firma, are obligatia de a va reprimi la munca la timpul cuvenit.
Odata preluata firma, a preluat si toate obligatiile ei!

Deocamdata nu trebuie sa faceti nimic. Stati acasa linistita impreuna cu copilul dvs.
Buna ziua ! Din cele prezentate de dvs. nu mi se pare a fi vorba de o preluare a firmei de catre cealalta firma , atata timp cat toti angajatii si-au dat demisia :-/ si au fost angajati practic la noua firma . Consider ca este riscant sa asteptati cele 9 luni pe care le mai aveti din CIC , pt ca mai apoi sa constatati ca nu mai aveti unde sa reveniti . Discutati concret cu conducerea firmei daca exista un portocol/ act prin care se atesta aceasta preluare sau nu . Daca exista , in raport de prevederile acestuia , noul angajator este obligat sa va primeasca , daca nu exista , nu este obligat . Eu cred ca e a doua varianta (nu exista protocol) , dar sa nu ne pripim ...:hm:
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Daca exista un act/protocol de preluare intre cele doua societati nu mai era nevoie de demisiile acelor salariati ... in acest caz se aplica prevederile Legii nr.67/2006 si ale art.169 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul individual de munca si demisia aryadna aryadna In urma cu doua luni am lucrat ca angajata a firmei X care isi are sediul in Bucuresti ,dar are in acelasi timp cateva sectii raspandite in provincie .In ... (vezi toată discuția)
Protectia drepturilor salariatilor - art. 169 din codul muncii argos1 argos1 Buna dimineata ! Va rog, daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Suntem o societate cu capital integral de stat ( operator local ), ... (vezi toată discuția)
Transfer? papic papic Buna ziua, daca lucrez la un grup de firme X&Y, sunt angajat pe firma X de doi ani, acum vor sa treaca toti angajatii de la firma X la firma Y,se face prin ... (vezi toată discuția)