avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functie fara studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functie fara studii medii

Buna dimineata,
Daca un angajat are liceul terminat, dar fara examenul de bacalaureat, acesta poate fi trecut in postul de responsabil arhivar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 9 Aprilie 2010
Da.
Diploma de bacalaureat confera dreptul de a te inscrie la facultate.

Dar pentru arhivar nu trebuie sa aiba un curs de specializare?

IN fine.... puteti sa-l incadrati in aceasta functie
Pai tocmai, nu are diploma de bacalareat, are doar o foaie matricola cu situatia scolara si pe care scrie ''fara examen de bacalaureat''...
Foaia matricola va dovedeste ca a facut 12 clase (sau 13 clase la seral) dar nu a dat bacul. Deci, are studii medii dar nu se poate inscrie la facultate.
Pentru a-l angaja arhivar aceasta foaie matricola este suficienta.

Multumesc!
ART. 82/Lg 76/2002 - Lg somajului
În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Incadrare maj maj daca o persoana a absolvit 12 clase fara bacalaureat poate ocupa functia corespunzatoare cor 331305? Din ce am mai citit consider ca da ,dar nu sunt sigur (vezi toată discuția)
Angajat vama  Buna,ce acte si ce fel de studii sunt necesare pentru a lucra in vama?Care ar fi domeniile in vama?Se poate lucra pe un post in vama doar cu diploma de opt ... (vezi toată discuția)