avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa concediu crestere copil

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o lamurire...
O asistenta a unui cabinet medical termina acum concediul de crestere a copilulul. Inca dinainte de a intra in concediu, a fost angajata o alta persoana tot pe post de asistenta, pe perioada nedeterminata. Problema este urmatoarea: persoana care a fost in concediu de crestere si-a demonstrat incapacitatile inca de la angajare, dar ramanand insarcinata, nu a fost posibila concedierea ei, atunci. Inteleg ca singura modalitate de a o concedia acum ar fi somajul...in cazul in care se motiveaza prin desfiintarea postului...se considera ca si pentru actuala asistenta ar trebui desfiintat postul? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:39, 9 Aprilie 2010
ART. 76/Contract Colectiv de Munca la Nivel National: (1) CIM nu poate fi desfăcut din iniţiativa celui care angajează, în cazurile în care prin lege sau prin contractul colectiv de muncă au fost prevăzute asemenea interdicţii.
(3) Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
SOMAJ:
Vezi criteriile de la ART. 81/CCMNN (la luarea măsurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu ţin de persoana salariatului vor fi avute în vedere următoarele criterii minimale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pana la 2 ani kirkor kirkor Buna ziua, Luni termin cei 2 ani de concediu de ingrijire copil si am o nelamurire legata de locul de munca anterior. Exista vreo posibilitate sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu prenatal iulianmihu iulianmihu In data de 08.11.2009 trebuie sa reincep activitatea dupa ce am fost in concediu prenatal de 2ani. Pot fi concediata sau trecuta in somaj dupa reinceperea ... (vezi toată discuția)