avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ticluirea de probe nereale

Intrucat suspectez instanta de cercetare abuziva, am cerut o copie dupa rezultatul expertizei medico-legale facute la Mina Micovici in Bucuresti, care a stat la baza hotararii judecatoresti, dar mi s-a refuzat cererea.

Intrebarea: se aplica Art. 128 Alin. (4) din Constitutie - Cetăţenii străini şi apatrizii care nu înţeleg sau nu vorbesc limba română au dreptul de a lua cunoştinţă de toate actele şi lucrările dosarului, de a vorbi în instanţă şi de a pune concluzii, prin interpret; în procesele penale acest drept este asigurat în mod gratuit. si la cetatenii romani?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:13, 11 Aprilie 2010
daio73 a scris:

In fata instantei este permisa xerocopierea dosarului dar numai de catre parti si implicit si a actului medico-legal.

Nu mi s-a permis acest lucru desi sunt parte in dosar. Care text de lege pot sa-l invoc in cererea de recurs?
r.gabi a scris:

daca aveati calitatea de parte,puteati solicita de la arhiva instantei prin cerere copii de pe actele din dosar.

Care este termenul legal in care ar fi trebuit sa-mi elibereze copiile si ce articol de lege s-a incalcat prin ne-eliberarea copiilor de pe actele din dosar?
Nu exista un termen legal,nu exista nicio lege incalcata,mergeti la arhiva sa duca dosarul la xerox si dupa efectuarea copiilor si plata lucrarii,urmeaza sa le ridicati in baza cererii deja formulata care trebuieste admisa de judecator prin rezolutie.
Faceti o cerere scrisa prin serviciul REGISTRATURA si solicitati copii xerox de pe dosar. Solicitai si un nr. de inregistrare a cererii.
Dreptul dvs (in calitate de parte) de a lua la cunostinta de acte deriva din art 6, rap. la art 176 lit. g C.p.p.
Parca spuneati si ceva de revizuire!? Aceasta institutie o regasiti la art. 393 si urm. C.p.p…. dar in lipsa datelor concrete nu pot preciza daca este incidenta in aceasta faza!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
r.gabi a scris:

...cererii deja formulata care trebuieste admisa de judecator prin rezolutie.

Pai se pare ca nu a fost admisa cererea de catre judecator prin rezolutie. Din acest motiv am si pus acest titlu acestei discutii "Cercetarea abuzivă - producerea, falsificarea ori ticluirea de probe nereale". Suspectez ca probele sunt nereale cu atat mai mult cu cat nu mi se permite copierea constinutului dosarului.

Alte discuții în legătură

Traduceri autorizate alx alx Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)