avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la achiz.masini
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la achiz.masini

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmat.situatie :
-am o societate comerciala iar in 30.10.2009 am achiz.in leasing o masina cu o capacit.de 3500kg si 5 locuri .
-este singura masina cu care fac aproviz.magazinului
Intrabarea este : am voie sa-mi deduc Tva-ul la ratele de leasing?cum trebuie sa inreg.combustibilul si tva-ul de la bonurile de combust., tinand cont ca pe langa faptul ca ma transport de acasa la magazin si retur imi fac si aprovizionarea magazinului !

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:16, 10 Aprilie 2010
tva aferenta ratelor de leasing este deductibila.
combustibilul si tva aferenta combustibilului sunt deductibile numai daca autivehiculul este utilizat exclusiv pentru activitatile exceptate de la art 145^1 cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto ella2389 ella2389 Buna. Am nevoie urgent de un raspuns... mi-am cumparat o masina sh pe firma iar contabilul imi spune ca nu am drept de deducere tva... Mentionez ca firma mea ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibil si tva aferent dupa 01.07.2012 MINPOP MINPOP O soc. comerciala foloseste pentru aprovizionare marfuri un microbuz in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica . Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)