avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul apartamentului unde locuiesc cei doi) ii spune sa paraseasca locuinta si respectivul nu doreste ce este de facut? ce proceduri?,ca din cate stiu daca traiesc prin concubinaj si am un aparatament fiind unicul proprietar celalat nu are drept la el,fiecare la bunurile achizitionate in parte,nu? Aaa si cel care nu doreste sa paraseasca locuinta este trecut pe un alt contract cu numele "Contract de subinchiriere" si in care spune ca unicul proprietar ......da in chirie o camera subchiriasului domnul......astept si eu niste raspunsuri concrete o zi buna si frumoasa.Mari multumiri!! Dan.
Cel mai recent răspuns: HDanHD , utilizator 16:27, 11 Aprilie 2010
Proprietarul poate , perfect legal , sa ii scoata foarte frumos toate lucrurile in strada , sa incheie un proces verbal de inventariere cu un executor judecatoresc pentru a nu putea fi acuzat de furt si ...la revedere!
Tinand cont insa , ca persoanele convietuiesc impreuna de 25 de ani (o viata de om) calea amiabila este cea mai potrivita , in sensul ca proprietarul poate sa ii lase un termen rezonabil pentru a se muta din imobil in alta parte!B-)
Succes!
:luck:
Buna ziua !
Concubinajul nu are acelasi regim juridic cu institutia casatoriei, fapt pentru care proprietarul imobilului poate solicita evacuarea concubinului in condiiile legii, adica prin actiune judecatoreasca.
Buna ziua.
La noi concubinajul nu este reglementat inca, ca o comunitate de bunuri ,ca intre sot si sotie.Modificari in acest sens vor fi prin noul Cod civil.
În concluzie, in caz ca se despart ,vor imparti bunurile asa cum se vor intelege,
in caz contrar , se vor imparti bunurile in functie de cum au fost cumparate de fiecare in parte cu proprii lui bani.
Inteleg din cele relatate ca exista si un contract de subinchiriere, prin urmare ar trebui sa precizati daca acel contract a fost incheiat pe o perioada determinata si daca da, care este termenul expirarii contractului, pentru ca numai asa va pot da un sfat corect.
In ceea ce privesc bunurile mobile achizitionate de cei doi concubini, acestea urmeaza regimul bunurilor coachizite astfel ca in situatia in care cei doi nu se inteleg pe cale amiabila la impartirea lor, in cazul unei imparteli pe cale judecatoreasca, este evident fiecare va trebui sa faca dovada contributiei sale la achizitionarea bunurilor respective.
Persoana care nu este proprietara a imobilului, care are dubla calitate: de concubin si de chirias (nu prea am inteles eu cum este cu subinchirierea asta dar...in fine...), nu poate fi evacuata din imobil fara titlu, obtinut in urma unei actiuni in evacuare.
Daca acea persoana este "evacuata in mod abuziv", cu "forta", fapta ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni...tulburare de posesie, sa zicem...cu titlu de exemplu!

Alte discuții în legătură

Concubinaj HDanHD HDanHD Buna, am o problema cu parinti mei, sunt impreuna (stau impreuna) de 25 de ani dar nu sunt casatoriti,avem un apartament cumparat de mama (acum 20 de ani) si ... (vezi toată discuția)
Act neatacabil elly80 elly80 Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului lionesse05 lionesse05 Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma ... (vezi toată discuția)