avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum raspunde o societate care a intrat in insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum raspunde o societate care a intrat in insolventa fata de deficientele unui produs pentru care a acordat garantie?

Este cazul unui mare lant de magazine intrat in insolventa - Fla... Pentru produsele pe care ei le-au vandut sau inca le mai vand (asa apare pe site) mai este valabila garantia? Mai pot fi sanctionati contraventional de protectia consumatorilor daca nu remediaza deficientele aparute la produsele in garantie?
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 09:22, 13 Aprilie 2010
Ca fapt divers societatea la care faceti referire a intrat in reorganizare judiciara cu mari sanse de reusita !
- garantia este valabila
- nu magazinul remediaza deficientele in garantie ci o alta societate care asigura sevice-ul
Art. 11 din Legea nr. 449/2003 - (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.
Societatea care a vandut produsul raspunde asadar pentru lipsa de conformitate a acestuia. In practica, aceste societati incheie contracte de prestari servicii cu unitati service, care repara produsul.
Uneori unitatea service nu respecta termenul de 15 zile in care trebuie sa remedieze problema si astfel se ajunge la reclamatie la protectia consumatorilor.
Daca dumneavoastra spuneti ca garantia este valabila, inseamna ca societatea vanzatoare poate raspunde in fata celor de la protectia consumatorilor si poate primi si amenzi. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)
Produs electronic nou defect ananasha51 ananasha51 Buna ziua , am achizitionat o tableta resigilata -garantie 24 luni . Produsul l-am achizitionat in 17.06.2015 .Ulterior am constatat cu indignare mari ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)