avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajarea dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajarea dupa concediu crestere copil

am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar imi redeschid contractul de munca cu jumatate de norma adica 4 ore si salariul la jumatate, plus schimbarea locului. cu o luna inainte de a intra in concediu prenatal firma a angajat o persoana care sa preia treburile mele. persoana respectiva a fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata, si cu asa de mult timp inainte pt. ca au justificat ca sunt multe probleme care nu se pot prelua in timp scurt. intrebarea mea este daca in situatia de fata adica cu restructurari este legal ca postul meu sa fie afectat sau al celeilalte persoane.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:39, 13 Aprilie 2010
Nu pot sa va concedieze 6 luni pentru necorespundere profesionala dar va poate concedia prin reorganizare si restructurare de posturi.
Colega fiind angajata cu o luna inainte de a vi se suspenda CIM nu se poate demonstra ca a fost angajata pe postul dv. chiar dac intre timp a preluat o parte din atributii.
Timpul de munca salariul si locul de munca nu pot fi modificate decat cu acordul dv. oprin incheierea unui act aditional la CIM.
Se pare ca aveti de ales intre un loc de munca cu program redus si concediere urmata de somaj.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere/restructurare in timpul celor 6 luni de adaptare dupa revenire din cic akinom0440 akinom0440 Buna ziua, am revenit din CIC acum 2 luni iar acum angajatorul a hotarat sa ma trimita in delegatie (desi fisa mea de post nu prevede asa ceva...postul meu ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca asboss28 asboss28 daca o femeie este in concediu de maternitate pentru cei doi ani de zile si dupa aceea vrea sa se intoarca la locul de munca avut anterior nasterii, cei de la ... (vezi toată discuția)