avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SUNT ANGAJAT + ASOCIAT MINORITAR INTR-UN SRL SI VREAU ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SUNT ANGAJAT + ASOCIAT MINORITAR INTR-UN SRL SI VREAU SA DEMISIONEZ

Buna ziua,

Sunt angajat la un SRL de cativa ani, cu carte de munca. La un moment dat patronii s-au hotarat sa "stimuleze" cativa angajati, dandu-le gratuit parti sociale din SRL, unul din acestia fiind si eu. Ca asociat nu am vazut nici un beneficiu in urma acestor parti sociale, deci pt mine n-au contat.

Acum eu m-am decis sa plec din firma si mi-am depus demisia, ca un angajat obisnuit (dandu-le preaviz de 15 zile). Problema lor este ca eu ma ocup de niste clienti pe care nu are cine sa-i preia (firma e de software).
La discutiile cu patronii ei mi-au aratat ca, fiind "asociat", ma vor trage la raspundere in tribunal pentru eventualele daune cu acei clienti de care nu va avea cine sa se ocupe.

In ce masura au dreptate sau pot avea castig de cauza ? Daca sunt necesare lamuriri suplimentare asupra situatiei, va rog sa ma intrebati.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:10, 15 Februarie 2007
pt actul constitutiv la zi se poate adresa la ORC cu o cerere si pt 10 lei il are conform cu originalul:P
PF nu este interzis dar in instanta se poate cere o asimilare de termeni#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contract cesiune drepturi de autor si in actul constitutiv? aurelmarc80 aurelmarc80 Buna ziua, Am incheiat un act contract de cesiune exclusiva drepturi de autor pentru cateva creatii software, ale caror autor sunt. Contractul de cesiune nu ... (vezi toată discuția)
Necesitatea continuarii functionarii unui srl de la 2 asociati la asociat unic apostolramona apostolramona Buna ziua, Mama mea are un SRL in asociere cu o prietena. De cativa ani- peste 5,6 ani acest din urma asociat nu a mai initiat nici un fel de activitate, ... (vezi toată discuția)
Scoatere asociat din firma rixos rixos Buna seara, Suntem un SRL cu un CS 200Ron cu 3 asociati. Unul dintre asociati care a fost si angajat al firmei are 5% din partile sociale ale firmei. Acest ... (vezi toată discuția)