avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prevederile art. 291 cp si 292cp cu aplic. art.33 lit.a
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prevederile art. 291 cp si 292cp cu aplic. art.33 lit.a

am incheiat un contract de asociere in participatiune cu o alta firma care mi-a adus un aport social in natura constind intr-o suprafata de tern arabil ce ulterior am descoperit ca nu-i apartinea in totalitate . am facut o plingere penala si am primit comunicare ca sunt cercetat si eu sub prevederille art . 291.si 292 cp cu aplic art 33 lit. a cp. la ce sa ma astept? el este cercetat la fel dar si sub prev. art. 215al. 1,2,3,. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 16:28, 13 Aprilie 2010
Articolul 291 se refera la uzul de fals, adica "Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã".

Articolul 292 se refera la falsul in declaratii, adica "Declararea necorespunzãtoare adevãrului, fãcutã unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitãti dintre cele la care se referã art. 145, în vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurãrilor, declaratia fãcutã serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã"

Articolul 33 litera a se refera la concursul de infractiuni, adica "când doua sau mai multe infractiuni au fost savârsite de aceeasi persoana, înainte de a fi condamnata definitiv pentru vreuna dintre ele. Exista concurs chiar daca una dintre infractiuni a fost comisa pentru savârsirea sau ascunderea altei infractiuni;".

Articolul 215 alineatele 1, 2 si 3 se refera la inselaciune, adica

"Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

Înselaciunea savârsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate."

Iar ceea ce priveste la intrebarea Dvs. (adica la ce sa va asteptati), este foarte greu de raspuns fara cunostinta tuturor aspectelor spetei. Va propun sa va angajati un avocat.

Presupun, ca daca puteti sa dovediti, ca nu ati cunoscut si nici nu ar trebui sa fi cunoasteti situatia juridica a terenului respectiv, nu aveti de ce sa temeti.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters77883, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul și maximul pedepsei munliv munliv Bună seara. O întrebare pt sspecialiști, care sunt pedepsele pt inselaciune cu uz de fals cu fapta recunoscuta încă din faza de cercetare, și ce ... (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Prescriere gilvlad gilvlad ce se poate intampla din punct de vedere juridic si deontologic pentru un medic de familie, care avand un contract cu CNAS, a lucrat legal ca medic in ... (vezi toată discuția)