avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula un Titlu de Proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula un Titlu de Proprietate?

Am mostenit jumatatea unui teren. Mostenitorul celeilalte jumatati a primit Titlu de Proprietate (legea 18).Intabularea s-a facut abuziv si a intrat peste o parte importanta din terenul nostru.Terenul recuperat de acesta s-a vindut de 3 ori.Intrebare:Pot anula Titlul acordat abuziv (nefiind pe vechea locatie) si care ne prejudiciaza pe noi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 17 Februarie 2007
Si cum ramane cu principiul accesorium sequitur principale?
Eu am anulat un titlu de propietate sia poi am anulat pe baza acestui principiu si contractele de vanzare-cumpare , chiar daca cumparatorii erau de buna-credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/restituire teren legea 18 daa daa buna seara, in urma bunicului meu decedat a ramas un teren agricol (luat in proprietate de catre CAP). 3 mostenitori (copiii bunicului): tatal meu, o sora si ... (vezi toată discuția)
Registru de transcriptiuni versus carte funciara legea 7 vlad_r vlad_r Care titlu are castig de cauza: 1. Contract v-c pe baza de adeverinta si proc. verbal de punere in posesie conf. legea 18/1991, transcris in registru de ... (vezi toată discuția)
Legea 18 / 1991 - terenuri pe care sunt construite blocuri de locuinte marza_alexa marza_alexa O universitate de stat a obtinut niste terenuri in baza legii 18 / 1991, acestea fiind proprietate privata. In prezent, pe terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)