avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competente primarie pentru societile care desfasoara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competente primarie pentru societile care desfasoara activitati cu deseuri industriale

am purtat o discutie cu cei de la apm in legatura cu competentele primariei privind societatile cesi desfasoara activitati cu deseuri industriabile si mi sa comunicat faptul ca primaria nu are putere sa se bage peste societati sai controleze, ci doar verifica existenta Autorizatiei de Mediu, controlul efectiv in face Garda de Mediu. ma intereseaza cadrul legal pentru a ma absolvi de o eventuala demisie pe care mio impune conducerea pe motiv ca nu iam verificat. (cf OUG 16/2001, art.7 - in cazul de fata nu se impune avize de la primarie si prefectura - aici e cazul de valorificare de la persoane juridice, fapt pentru care aRE AUTORIZATIA DE MEDIU. CE MI SE IMPUNE CA SE VREA SAMI DAU DEMISIA PE ACEST MOTIV CA NU IAM CONTROLAT. VA ROG DATI-MI O MANA DE AJUTOR IN SPERANTA CA SE VA REZOLVA. UN CADRU LEGAL PRIN CARE EU PRIMARIA NU POT CONTROLA SOCIETATILE CESI DESFASOARA ASTFEL DE ACTIVITATI.
Cel mai recent răspuns: bogdan76ers , utilizator 13:41, 19 Aprilie 2010
Soluția este simplă: cheia este tocmai OUG 16/2001privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile și anume art. 15 care nu suflă un cuvânt despre primar sau împuternicitul acestuia. Cei de la APM au dreptate.

ART. 15

(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de persoanele imputernicite in acest scop de Ministerul Industriei si Resurselor, Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, Ministerul de Interne, Ministerul Administratiei Publice, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei si de Ministerul Finantelor Publice, dupa caz.


Nu aveți de ce să vă dați demisia, dacă ar exista un motiv real, D-nul Primar vă căra în fața comisiei de disciplină. Dacă aveți nevoie de ajutor vă stau la dispoziție.
Vă pun câteva întrebări retorice care vă pot ajuta: vi s-a întocmit fișa postului? Aveți împuternicire de control pe linie de mediu? Legitimație?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ovi13, utilizator
iti multumesc pentru ajutor. in ceea ce priveste eventuala demisie ce mi se flutura in fata suna cam asa:
vicele ma chemat in birou si mia aratat o hartie alba spunand daca stiu ce e? si ca vrea demisia pana la sf programului. nu am facuto. intretimp am fost chemat de Primar ca mia facut o oarecare morala si mi-a spus ca nu ia in considerare demisia (am facuto in alb fara sa mio semnez siam fost sa vb cu dumnealui). acu revenind la intrebari va raspund. fisa postului exista, imputernicire de control pe linie de mediu(ddaca te referi la dispozitie de aplicat amenzi in acest sens, nu am pentru ca daca as avea as fi avut un exemplar). legitimatie de control am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de mediu pentru o firma care desfasoara lucrari la diversi beneficiari pe baza de contract gabibotea gabibotea Este necesara solicitarea autorizatiei de mediu pentru o firma ,care desfasoara activitatea pe baza de contract la diversi beneficieari ? (vezi toată discuția)
Oameni cu suflet bun, lamuriti-ma si pe mine ce am de facut! Cornel  Stefan Cornel Stefan va rog frumos sa-mi spuna am fost angajat cu contract individual de munca cu functia de agent transporturi COD 413301 pe 4 h dar la acest contract de munca ... (vezi toată discuția)
Colectare deseuri periculoase nagal12 nagal12 Buna ziua, Societatea la care lucrez in calitate de agent vanzari desfasoara activitatea de colectare uleiuri uzate incepand cu anul 2013. In cadrul ... (vezi toată discuția)