avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este un preaviz valid nesemnat de persoana in cauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este un preaviz valid nesemnat de persoana in cauza?

Am fost anuntata de sefa de magazin ca se vor face restructurari de personal din cauza reorganizarii judiciare a firmei. Printre cele 3 fete care urmau sa fie concediate m-am aflat si eu. Ni s-a adus la cunostinta un preaviz de 15 zile pe care noi am refuzat sa il semnam deoarece in aceste cazuri se face o evaluare a personalului si asa se aleg persoanele care vor fi concediate, lucru care la noi nu s-a intamplat. Asadar este valabil acel preaviz nesemnat de nici una dintre noi? Mentionez ca in ultima zi de preaviz aceasta fiind 06.04.2010, ni s-a desfacut contractul de munca fara nici o semnatura din partea noastra pe vreun act.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 14 Aprilie 2010
reclamati la ITM.. si solicitati sa va dea si salariul pana la solutionarea problemei
daca nu ati semnat nimic atunci decizia de incetare este nula....faceti sesizare la ITM si daca nu se rezolva mergeti la Tribunal (veti obtine toate drepturile pana inclusiv ziua solutionarii cazului - daca dureaza 4 luni veti primi salariul pe 4 luni plus se vor plati zilele de concediu acumulate in cazul in care la sfarsit se inceteaza legal cim....poate veti ramane la munca :D )
Bafta!!!!!
Va multumesc mult, mi-ati dat o speranta...:)
Care este prevederea legala care sanctioneaza decizia de concediere nu nulitatea, in cazul in care nu este semnata instiintarea de preaviz? ... in Codul muncii nu este reglementata nicio sanctiune in acest sens ...:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul aditional la cm in cat timp se inregistreaza la itm? -----urrrgeeennnttt!!! elema_80 elema_80 Buna ziua! Pe data de 1.04.2006 am primit si semnat un act aditional in care anunta ca, din functia de conducere (Sef Compartiment promovare), voi ajunge la o ... (vezi toată discuția)
Este legal ca dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului pana la 2 ani sa fii concediat? ramyra ramyra M-am intors din concediul de crestere copil pana la 2 ani in ziua cand copilul meu a implinit 2 ani. Am facut analizele medicale si psihologicul inainte cu ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - preaviz i0n i0n Va salut, Marti 2 august am fost anuntat de catre patronul societatii unde lucrez ca postul meu va fi restructurat incepand cu... 1 august ! A fost doar o ... (vezi toată discuția)