avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Masa credala

Buna ziua,
Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti fosti colegi,dorim sa ne inscriem la masa credala pentru a ne recupera macar o parte din salariile restante. Cand i-am intrebat pe cei de la firma de administrare, bine-nteles ca nu au vrut sa dea prea multe informatii,spunandu-ne doar sa trimitem o cerere si copie dupa buletin. Insa am citit pe net ca trebuie sa obtinem de la judecatorie o hotarare judecatoreasca care sa ateste creanta. Asa este? Si daca da, cum o pot obtine, din moment ce nu am un act care sa dovedeasca(n-am mai semnat un stat de salariu din noiembrie 2009). Precizez ca , termenul de definitivare a tabelului creanţelor este29.04.2009 , asa cum reiese din hotararea judecatoreasca. Multumesc anticipat, Alina
Cel mai recent răspuns: Alina_Lucia , utilizator 09:37, 26 Aprilie 2010
Pana la urma cum e? Trimit si catre judecator sau nu? Ca vad ca parerile sunt impartite:">.Lenia...hotararea practic s-a dat, adica obiectul este procedura simplificata a falimentului, si nu exista un plan de reorganizare(deci administratorul nu trebuie sa faca altceva decat sa vanda activele firmei si sa incerce sa multumeasca creditorii :stunned:(bine-nteles asta e singura parte care ma intereseaza). Ideea este ca dl. avocat, mai sus, mi-a spus ca nu trebuie sa trimit la judecatorie nimic, de-aia sunt confuza.:(( . Sincer, nu mi-e greu sa trimit un set de acte si la judecatorie, dar mi-ar parea rau sa dau cei 120 lei degeaba( abia m-am reangajat si trebuie sa-mi platesc ratele restante:D).
Deci trimite la Tribunal cererea nu la judecatorie ca doar tribunalul e competent sa judece, fa asa cum ti-am scris mai sus NU taxa, invoca prevederile art. 3 se arata in mod expres ca:

8. ........ Au calitatea de creditor îndreptatit sa participe la procedura insolventei, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;

trimite cererea la tribunal, Nu taxa, depune si dovada ca l-ai notificat pe adm judiciar, depune dovezile ca ai fost salariat - CIM, carnet de munca, scrie pe copiile trimise la dosarul insolventei CONFORM CU ORIGINALUL si semneaza pe fiecare pagina

Lenia, multumesc mult! Chiar maine dimineata o sa trimit actele acestea. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala fost salariat brendissima brendissima Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum ... (vezi toată discuția)
Inscrierea salariatilor la masa credala dana monica mares dana monica mares unde poate sa verifice salariatul tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris la masa credala, ... (vezi toată discuția)