Buna ziua,
Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti fosti colegi,dorim sa ne inscriem la masa credala pentru a ne recupera macar o parte din salariile restante. Cand i-am intrebat pe cei de la firma de administrare, bine-nteles ca nu au vrut sa dea prea multe informatii,spunandu-ne doar sa trimitem o cerere si copie dupa buletin. Insa am citit pe net ca trebuie sa obtinem de la judecatorie o hotarare judecatoreasca care sa ateste creanta. Asa este? Si daca da, cum o pot obtine, din moment ce nu am un act care sa dovedeasca(n-am mai semnat un stat de salariu din noiembrie 2009). Precizez ca , termenul de definitivare a tabelului creanţelor este29.04.2009 , asa cum reiese din hotararea judecatoreasca. Multumesc anticipat, Alina
Pana la urma cum e? Trimit si catre judecator sau nu? Ca vad ca parerile sunt impartite:">.Lenia...hotararea practic s-a dat, adica obiectul este procedura simplificata a falimentului, si nu exista un plan de reorganizare(deci administratorul nu trebuie sa faca altceva decat sa vanda activele firmei si sa incerce sa multumeasca creditorii :stunned:(bine-nteles asta e singura parte care ma intereseaza). Ideea este ca dl. avocat, mai sus, mi-a spus ca nu trebuie sa trimit la judecatorie nimic, de-aia sunt confuza.:(( . Sincer, nu mi-e greu sa trimit un set de acte si la judecatorie, dar mi-ar parea rau sa dau cei 120 lei degeaba( abia m-am reangajat si trebuie sa-mi platesc ratele restante:D).
Deci trimite la Tribunal cererea nu la judecatorie ca doar tribunalul e competent sa judece, fa asa cum ti-am scris mai sus NU taxa, invoca prevederile art. 3 se arata in mod expres ca:
8. ........ Au calitatea de creditor îndreptatit sa participe la procedura insolventei, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
trimite cererea la tribunal, Nu taxa, depune si dovada ca l-ai notificat pe adm judiciar, depune dovezile ca ai fost salariat - CIM, carnet de munca, scrie pe copiile trimise la dosarul insolventei CONFORM CU ORIGINALUL si semneaza pe fiecare pagina