avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut

Acum 3 ani am avut permisul retinut , dupa care am facut contestatie , am pierdut lucru care nu l-am stiut si mi sa dat rezolutie ca mi se respinge recurs procedura irevocabila . Eu nu am primit nici 1 fel de hartie in sensul acesta nici de la judecatorie nici de la politie , ca azi cand am fost sa depun iar o contestatie sa-mi retina permisul pentru decizia judecatoreasca din 2008 . Intrebarea mea este daca e legal dupa 2 ani sa-mi retina permisu mai ales ca in decursul acestui timp eu am avut si amenzi pentru ca nu am aavut actele la mine deci cand ma verificau nu aveam probleme ...daca apaream cu permisul retinut cand ma verificau trebuia sa mi-l opreasca sa-mi faca si dosar penal. Ce pot face ???
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 11:16, 16 Aprilie 2010
Deciziile din recurs nu se comunica.Trebuia sa va interesati dvs.Dupa redactarea deciziei in recurs, dosarul se intoarce la instanta de fond prin practica de casare.Dureaza ceva.Acesta este motivul pt care nu ati figurat la cei de la politie o perioada de timp cu cauza pierduta.
Ideea este ca in acest moment nu mai aveti ce face.
Sunt de acord in totalitate cu cele aratate de distinsa d-na avocat,cu mentiunea ca in conformitate cu disp.art.118 al.4 c.rut.pentru nepredarea in termen a carnetului de conducere,la sanctiunea initiala se va mai adauga o luna.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
foarte corect. pentru nepredarea in termen a permisului se mai adauga inca 30 de zile bonus. insa perioada de suspendare incepe din momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti(art 209 al 3)+15 zile. asta inseamna ca dupa perioada de suspendare+30 zile bonus+15 zile("perioada de gratie") permisul reintra in perioada activa si se poate circula fara probleme!!! si ca raspuns la intrebare..NU, NU ESTE LEGAL ceea ce fac cei de la militie! audienta la comandant poate fi o solutie, insa inarmati-va cu multa rabdare! stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pt. permis suspendat nepredat la timp chitzy chitzy Buna ziua, Am si eu o intrebare, anul trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile. Am depus contestatie, iar permisul l-am ridicat dupa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat :30zile(?) +90zile+60zile(30+30) cris.cristi cris.cristi In data de 10 decembrie 2008 am trecut pe ,,rosu\'\' am fost oprit dupa care mi s-a suspendat permisul de conducere pe 30 zile si am primit dovada 15 zile(25 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)