avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre si postnatal

Buna ziua

Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului?

Cum se poate lua prenatalul si postnatalul?
Va multumesc,pentru ajutorul acordat imi este de folos.=D>
Cel mai recent răspuns: natysam_11 , utilizator 22:16, 15 Aprilie 2010
In timpul somajului beneficiati de concediu medical care va suspenda pe perioada respectiva somajul. Concediul pre si post natal are o durata cumulata de 126 de zile (63 pre, 63 post) si poate fi luat inaintea nasterii cu conditia mentinerii unei rezerve care sa acopere cele 42 de zile de concediu de lauzie obligatorii inainte intrarii in CCC.
Data preconizata a nasteri este 29.07.2010,as vrea sa intru in prenatal in iulie,sa am mai multe zile de postnatal dupa,se poate?
Se poate, dar dupa nastere nu intrati in CCC?
1. Certificatele de concediu medical si de concediu de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
2. Dupa 42 de zile de la nastere puteti intra in CCC pana la 2 ani. Indemnizatia pentru acesta este mai mare decat indemnizatia pentru maternitate asa ca vedeti ce alegeti.
Cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal?
Dar indemnizatia de crestere a copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Somaj si nastere ramona anomar ramona anomar Buna ziua!Am lucrat cu contract de munca din 01.11.2008 pana in 08.01.2010.Am intrat apoi din data de 08.01.2010 in somaj care se termina in 08.07.2010 . In ... (vezi toată discuția)