avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare infractiune

Poate fi incadrata ca infractiune de furt deposedarea debitorului de un bun mobil ce face obiectul unui contract de garantie mobiliara.
Mentionez ca nu s-a solicitat predarea bunului, ci sub acoperirea ca se face verificarea lui (un utilaj-incarcator), creditorul a plecat pur si simplu cu acesta.
Mai mult, pe acest utilaj era montat un echipament care nu facea obiectul contractului de garantie, cu o valoare mare. In cabina acestuia se mai aflau bani, acte, lucruri personale ale soferului.
Daca nu este furt, ca ce poate fi incadrata aceasta fapta
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:49, 16 Aprilie 2010
Incadrarea juridica a faptei o vor face organele de cercetare si de urmarire penala.
Ar putea fi, de exemplu, si un abuz de incredere, mai degraba decat un furt sau de ce nu, o inselaciune...depinde de imprejurari, circumstante etc.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
cine era proprietar pana la achitarea respectivului utilaj?
prin neachitarea 3 luni a ratelor nu era o incalcare a contractului ?
nu era stipulat in contract ca in cazul neachitarii ratelor vi se poate lua utilajul ?
sunt multe intrebari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.99/1999 LOREDANITA LOREDANITA Ce inteles juridic are sintagma "in mod pasnic" in contextul Legii nr. 99/1999, titlul VI,capitolul II, art. 63? Multumesc! (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Contract de garantie reala mobiliara Ramona24 Ramona24 Buna ziua ! mi s-a propus un contract de garantie reala mobiliara de la banca de la care am credit ! Obiectul acestui contract ar fi ca debitorul gajist ... (vezi toată discuția)