avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize, autorizatii spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize, autorizatii spatiu comercial

Buna ziua! Firma la care liucrez a inchiriat un spatiu comercial (in Bucuresti) unde urmeaza sa desfasuram activitatea Jocuri de noroc si pariuri sportive (CAEN: 9271). Spatiul se afla la parterul unui bloc de locuinte, (construit inainte de 1989, destinatia comerciala din proiect), este debransat de la utilitati (gaz, curent electric si termoficare). Fostul chirias are datorii la Electrica si nu este de gasit (nici macar la sediul social cunoscut).
Intrebarile mele sunt:
1 - avem nevoie de acordul locatarilor/asociatiei de proprietari pentru desfasurarea activitatii sus-amintite?
2 - Electrica ne poate conditiona bransarea la reteaua de distributie a energiei electrice de achitarea debitelor restante?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 20:36, 24 Februarie 2007
1. Da.
2. Nu, si daca iti vor spune altceva, trimite o adresa oficiala la sediul central al societatilor respective, expunele problema atentionindu-i asupra nelegalitatii acestei conditionari si... sa vezi ce repede se incheie contractul.
Am avut un client cu o problema exact la fel, cu distribuitorul de gaz de la noi din oras.
Intii am facut un iures de nedescris, la nivel local si cind am vazut ca nu reactioneaza nimeni, am contactat sediul central.
Sa vezi ce dulce a fost juristul firmei( mai bine spus asistentul lui) si ce frumos ne-a invitat la sediul lor sa incheiem contractul -fara vreo conditionare-.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
1. NU pt. ca destinatia spatiului nu a fost de locuinta ci de spatiu comercial.
2. NU.
este nevoie de acordul locatarilor/proprietarilor atata timp cat spatiul se afla la parterul blocului
Fratilor nu confundati un spatiu cu destinatia de locuinta cu un spatiu comercial. Pt. spatiile comerciale NU ESTE NEVOIE DE ACORDUL ASOCIATIEI! Am deschis un SRL la parterul unui bloc de 10 etaje si pt. ca era evidentiat in CF ca este spatiu comercial nu a fost nevoie de acord.
pt ca era evidentiat

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Schimbare activitate spațiu comercial parterul blocului M@r1us M@r1us Bună ziua, vă cer sfatul cu privire la următoarea problemă. Până în luna Februarie 2020, la parterul blocului a funcționat un magazin alimentar, blocul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta marcel1995 marcel1995 Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez ... (vezi toată discuția)