avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sotul meu a mostenit o casa cu teren de la parintii lui decedati in care locuim de 10 ani .Avem 3 fete majore si toti am investit niste bani in casa.El vrea sa divorteze si nu stim ce ni se cuvine mie si fetelor din casa sau din bunuri.Fetele au dreptul la mostenirea ce a primit-o el de la parinti?dar eu am vreun drept? va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters126818, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 23:17, 16 Aprilie 2010
la mostenirea cui mai exact?
imobilul respectiv este bun propriu al sotului.
la partaj veti putea invoca un dr de creanta.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
ContSters97658, utilizator
Dreptul la mostenire il au rudele defunctului pana la gradul al IV- lea inclusiv,iar in lipsa lor,statul va culege intreaga mostenire.
si in lipsa mostenitorilor testamentariB-)
Potrivit Codului familiei ,art.31,nu sunt bunuri comune,bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire,legat sau donatie.Dumneavoastra in urma partajului,in caz de divort,aveti dreptul la jumatate din bunurile comune,obtinute in timpul casatoriei.Fetele vor avea dreptul la mostenirea lasata de tatal lor,nu si la cea lasata de bunici.
Tatal lor poate sa faca ce vrea cu mostenirea lui ?sa o lase la cine vrea el?ptr ca nu vrea sa lase la fete nimic nici dupa moartea lui.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati MihaiDG MihaiDG Am intalnit o situatie: Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii. Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de ... (vezi toată discuția)