avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovitura cauzatoare de moarte-politia nu face nimic!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovitura cauzatoare de moarte-politia nu face nimic!!!

Buna ziua! Am urmatoarea problema: fratele meu a fost lovit pe data de 5 aprilie cu o sticla in cap, de o persoana necunoscuta, in urma lovirii a cazut si s-a taiat la mana in cioburile de sticla fiind in stare de inconstienta timp de 2 ore. A fost dus la spital de cativa prieteni care l-au gasit intamplator, a fost cusut la mana, iar dupa ce si-a revenit aceleasi persoane l-au dus la politie in localitatea unde s-a intamplat incidentul pentru a depune reclamatie. Politia l-a luat in ras spunandu-i ca daca era asa grav trebuia sa ramana in spital nu sa vina sa depuna reclamatie, au mers toti la locul incidentului, acolo s-au strans multe persoane care au vazut cine i-a dat in cap, toti spuneau ca stiu cine este faptasul, politia nu a facut absolut nimic, ba mai mult, razand, politia l-a intrebat daca i-a furat si banii din buzunar cat timp a fost inconstient. Prin urmare i-a spus ca o sa cerceteze sa vada ce s-a intamplat si l-a chemat a doua zi sa depuna plangere, iar timp de o saptamana s-a tot plimbat la politie, in 2 zile a fost chiar de 2 ori si tot l-a amanat cu depunerea plangerii. A intervenit o ruda de-a mea la politie intrebandu-i de ce nu-i primeste plangerea, ceea ce i-a erervat pe acestia.A fost adus faptasul pe data de 7.05.2010, a recunoscut verbal in fata politiei, a fratelui meu si a persoanelor care l-au insotit ca l-a lovit fara sa aiba vreun motiv, a dat din umeri ca nu stie de ce l-a lovit si ca bause inainte tarie. Politia nu i-a luat nici o declaratie scrisa faptasului sugerandu-le partilor ca cea mai buna cale de a rezolva problema este sa se inteleaga, apoi politia a mers la locul de munca al rudei mele care a intervenit si i-a spus "na, uite ca am rezolvat cazul, s-au inteles, nu are nici o pretentie, si asa nepotul tau e un bombalau". Mentionez ca frate meu trebuia sa plece in Germania pe data de 6.04.2010 iar politia stia acest lucru si a tot amanat, sperand ca pleaca cat mai repede si se rezolva cazul de la sine fara a mai avea ei bataie de cap.Pe data de 8.05 fratele a mers la medicul legist, i-a dat 10 zile cu incapacitate de munca, pe 9.05 si-a facut tomograf unde i-a iesit fractura de sinusuri, tot pe 9.05 a depus aceste documente la politie alaturi de o plangere, apoi a plecat in Germania intarziind contractul, si m-a imputernicit pe mine sa-l reprezint. Am fost pe data de 12.05 din nou la medicul legist cu rezultatul tomografului, insa datorita faptului ca nu s-a prezentat fratele meu, nu i-a mai dat decat 9 zile. In Germania a fost la medic, trebuie supus unei operatii la mana deoarece degetul mic nu-l simte si nu-l poate purta, o sa-si faca si la cap din nou pentru ca are dureri foarte mari si apoi o sa trimita rezultatele pentru a le atasa la dosar cand o sa se ajunga la proces.Astazi 17.04.2010 am sunat la politie sa intreb cand sa duc martorii sa dea declaratie si mi-a spus ca dosarul este inaintat la parchet , sa stau fara griji, ei au acum niste controale si nu au timp sa se ocupe de declaratii si ca o sa fiu eu sunata. Am uitat sa precizez ca in ziua in care a plecat fratele meu, dupa ce a depus reclamatia, politia i-a spus ca faptasul a declarat (nu stiu daca in scris sau verbal) ca el nu este vinovat, l-a lovit doar cu palma si fratele meu a facut crize de epilepsie cazand jos si l-a taiat intentionat la mana cu cioburi de sticla pentru a-si reveni ( fratele meu nu este luat in evidenta cu nici un fel de boala).Va rog sa-mi dati un sfat, cum pot proceda in continuare in acest caz? Politia sustine faptasul (care are si antecedente), este corupta, este euforica (din cauza alcoolului), as putea sa chem televiziunea sau presa in momentele lor de euforie.
Seful de post mi-a spus ca dosarul este inaintat la parchet, dar cum poate fi inaintat la parchet fara declaratiile martorilor?
Inregistrarile telefonice pot fi considerate probe la dosar daca depun plangere impotriva politiei? si unde ma pot adresa cu plangerea?
Exista un termen in care politia trebuie sa audieze martorii?
In momentul in care fratele meu a propus ca martor o persoana pe care a vazut-o in fata lui in momentul in care a fost lovit si si-a pierdut cunostinta, persoana cheie care ar putea spune exact cu ce i-a dat in cap - sticla sau alt obiect rigid- in nici un caz cu palma, politia nu a fost de acord cu acest lucru, spunand ca acea persoana nu trebuie audiata. Daca acea persoana este mituita sa nu spuna adevarul, sau pur si simplu nu vrea sa o audieze, pot cere in numele fratelui meu sa fie dusa la detectorul de minciuni? Care ar fi calea cea mai simpla de urmat in acest caz? Vreau sa merg mai departe, nu pot fi incurajati infractorii, mincinosii, hotii, spagarii si betivii. Politia nu e legea, e inversul legii, daca te trezesti cu sticla in cap fara sa fii vinovat pentru ei este un lucru obisnuit.....Va multumesc anticipat pentru orice sfat pe care mi l-ati putea da. Sa aveti o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:11, 17 Aprilie 2010
Nu este vorba de lovituri cauzatoare de moarte.
Are dreptul de a depune plangere la politie.Sa indice si martorii care au vazut faptasul.

avocat Claudiu Lascoschi
plangerea a depus-o iar politia nu face nimic, nu exista termen de rezolvare? cum pot depune plangere impotriva politiei si unde?
Dosarul a plecat la parchet pentru a primi numar.
Se va intoarce la politie.
Nu poate fi vorba despre infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte,ci despre infractiunea de lovire,aceasta urmand a fi incadrata in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale care vor fi acordate de medicul legist in urma consultarii victimei.
Daca puteti dovedi cele relatate formulati o plamgere impotriva celor care au anchetat la Inspectoratul Judetean.
De asemeni ca sa fie problema sigura,ar trebui formulata si o plangere din partea persoanei vatamate cu privire la cele intamplate.
Mai simplu,probabil ca la aceasta data persoana vatamata,fiind deja plecata din tara,daca aveti posibilitati,ati putea lua legatura cu un avocat care sa ii reprezinte interesele in fata organelor de urmarire penala.
Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit cu o sticla si pumni in cap Nykey Nykey Buna ziua, In urma cu 5 zile am fost lovit in cap cu o sticla dupa care am fost lovit in continuare cu pumnii si picioarele in cap si alte parti ale ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit cu o sticla si pumni in cap Nykey Nykey Buna ziua, In urma cu 5 zile am fost lovit in cap cu o sticla dupa care am fost lovit in continuare cu pumnii si picioarele in cap si alte parti ale ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victime si parasirea locului accidentului dany2380 dany2380 buna ma numesc daniel si va rog din suflet daca ma puteti ajuta! in urma cu 3 zile plecand dimn cu masina spre locul de munca ,in drum prin localitatea ... (vezi toată discuția)