avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reduceri de pret
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reduceri de pret

Am un SRL prin care vand imbracaminte second-hand .Initial pun un anume pret pe marfurile din raft dar, saptamanal doresc sa practic reduceri de pret pana vand intreaga cantitate de marfa( nu vreau sa am marfa cu vechime mai mare de 2 saptamanai in magazin) .Pentru a practica reducerile de pret trebuie sa ma supun regulilor stabilite prin OG 99/2000 potrivit carora nu am voie sa fac reduceri decat de 2 ori pe an sau avem si alte legi speciale ptr.marfuri second ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Patru Mariana , utilizator 10:09, 18 Aprilie 2010
Art.16 din OG 99/2000 republicata face referire la vanzarea de produse in pierdere(egal sau sub pretul de achizitie), din cate am inteles eu, ceea ce cred ca nu este cazul tau. Se pot face reduceri oricand, dar sa trebuie foarte bine evidentiate (liste inventariere, procese verbale, NIR-uri etc.). Asteapte si alte pareri, dar exista mii de magazine second-hand care practica aceste reduceri(le intalnim la tot pasul pe strada) si care inca functioneaza !!!
Functioneaza toate aceste magazine dar m-am gandit ca mai avem si alta legislatie ptr.ca nu regasesc acest tip de reducere in OG 99/2000 . Ei dau alte cazuri de reduceri si este destul de mult de lucru sa tot faci liste de inventar, sa le publici, sa notifici primaria + termen de 15 zile ptr.notificare .
Nu cred ca cei care tot fac reduceri de pret (saptamanal chiar) au timp de notificari.
Va rog daca mai aveti si alte pareri sa mi le comunicati .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem reducere pret magazin de imbracaminte. Kristina88 Kristina88 Buna seara, As dorii un raspuns pentru urmatoarele: Detin un magazin de imbracaminte second hand cu preturi fixe pentru toate produsele si as vrea sa schimb ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)
Pv de reducere pret carleta carleta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum inregistrez pv de scadere a pretului la marfa din gestiune. Este vorba despre un magazin de haine si incaltaminte ... (vezi toată discuția)