avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HELLLP, PLEASE!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HELLLP, PLEASE!

Buna seara! Eu ma aflu intr-o mare incurcatura si nu stiu unde sa apelez! Saptamana trecuta am aflat cum ca unchiul meu, decedat in anul 1955, a lasat prin testament fratelui sau(tatal meu) si cumnatei sale(mama mea) un teren.Acum 7 ani a decedat si tatal meu.In momentul de fata eu as vrea sa-mi revendic drepturile de mostenitor asupra acelui teren, dar am inteles ca deoarece nimeni nu a facut asta pana in anul 2006 nu mai pot face nimic.Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pt a face ceva!VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 21:24, 26 Februarie 2007
Banuiesc ca este vorba de un teren care a fost preluat de stat (C.A.P.) si care intra sub incidenta legilor fondului funciar L 18/1990. L 1/2000. L247/2005. In acest caz trebuie sa verificati daca nu cumva tatal in intevalul 1990-si pana la moartea sa nu a facut cumva vreo cerere pentru acest teren...altfel ,intr-adevar, e tarziu.
:( nu,din cate stiu eu nu a facut nimic pt acest teren,deoarece noi nu stiam ca ne-a fost lasat noua.Terenul este nu cred ca a fost luat de CAP, nu cred ca sunt CAP-URI , LA IESIREA DIN bUCURESTI.sI...MAI STIU CA MOMENTAN NU ESTE FOLOSIT DE NIMENI.
Dar...ma intreb eu....oare nu trebuia sa fim instiintati de catre stat cum ca avem o mostenire?
Pe vremea aia statul nu se obosea sa te instiinteze nici macar cand ti-l lua, daramite ca sa ti-l dea. Mai mult ca sigur ca a fost preluat de stat. Un punct de plecare ar fi sa solicitati un istoric de rol fiscal pentru acest teren ca sa vedeti pe numele cui a fost inscris si pana cand.
Multumesc mult pentru sfat.Unde trebuie sa merg pentru a solicita acest istoric?As vrea sa precizez ca terenul se afla in Chiajna.Trebuie sa merg la primarie?
La organul fiscal, dar...cred ca e prea tirziu.:(

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat Parinti In 1955/1965 au Lucrat In fostul C.A.P la colectiv In canp In 1987/1988 anbi parinti au decedat dupa 1991 sau ... (vezi toată discuția)
Cooperativizare teren salex10 salex10 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o problema. In baza legii 58-59/1974 CAP-ul in anii 70 a preluat cota de 3/8 din terenul intravilan de langa casa, deci o ... (vezi toată discuția)
Terenuri mihai0521 mihai0521 Mai deunazi am gasit printr-o lada mai veche de la bunica mea doua titluri de proprietate: unul din 1921, iar al doilea din 1948. Parintii mei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)