avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare

Cine trebuie amendat sau chemat in judecata in caz de demolare, in situatia in care pe proprietatea privata a unei persoane se afla o constructie abandonata, care nu a fost construita si nici folosita de catre proprietarul terenului, iar acesta ar fi de acord cu desfiintarea constructiei? Care este procedura de urmat?
Cel mai recent răspuns: lacramioara90 , utilizator 08:58, 20 Aprilie 2010
Procedura pentru demolare este aceeasi ca si pentru autorizatia de constructie. Practic trebuie facuta o cerere la primaria in raza carei sa afla terenul si dupa obtinerea autorizatiei de demolare se incepe demolarea care va fi consemnata intr-un p.v. de catre reprezentantii primariei. Pentru mai multe detalii vedeti legea 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.
cred ca este necesar o clarificare, este vorba de o casa construita candva de romi, abuziv, pe proprietatea privata a persoanei in cauza, iar proprietarul terenului, din teama, nu o sa faca pasul acesta si nici nu o sa plateasca pentru autorizatia de demolare...
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj fara autorizatie,ce fac? flopur flopur in urma cu 6ani am cumparat un garaj situat intr-o baterie de garaje ,unele cu autorizatie de constructie ,altele fara,al meu fara.Inainte de cumparare garajul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioniboni ioniboni Daca nu am autorizatie de constructie pt o casa (vreau sa fac o casa la tara) unde nu are nimeni asa ceva ce pot pati?Si aceasta autorizatie unde anume se ... (vezi toată discuția)