avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisi de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisi de disciplina

Dince persoane se face comisi de disciplina?Daca ii alege angajatorul nu va lua o decizie care sa il avantajeze pe el?Si atunci pt ce se mai face comisia daca indiferent de situatie tot seful are dreptate. Altfel spus mai este cazul sa ma prezint, cand stiu dinainte raspunsul?
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 16:20, 19 Aprilie 2010
Da.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a
aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi constă într-o actiune sau inactiune săvârşită cu vinovătie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispozitiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul sunt graduale, sanctiunea cea mai drastică fiind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă (art.264 alin.(1) lit.f) coroborat cu art.61 lit.a) din Codul Muncii).
!Amenzile disciplinare sunt interzise.
!Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica o singură sanctiune.
Angajatorul stabileşte sanctiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere:
- împrejurările în care a fost săvârşită fapta,
- gradul de vinovătie,
- consecintele abaterii,
- comportarea generală în serviciu a salariatului şi
- eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Sub sanctiunea nulitătii absolute, nici o măsură disciplinară, cu exceptia avertismentului scris, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări prealabile. Salariatul se convoacă în scris de persoana împuternicită de angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Neprezentarea salariatului, fără un motiv obiectiv, dă dreptul angajatorului să dispună sanctionarea fără efectuarea cercetării prealabile.
În cursul cercetării salariatul are dreptul să se apere cu probe şi motivatii, precum şi să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei. (art.268 din Codul Muncii).
Sub sanctiunea nulitătii absolute, în decizie se cuprind în mod
obligatoriu:
a) descrierea faptei;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern saucontractul colectiv de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat sau, în cazul neprezentării, motivele pentru care nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia se aplică sanctiunea disciplinară;
e) termenul în care sanctiunea poate fi contestată;
f) instanta competentă la care sanctiunea poate fi contestată.
Decizia de sanctionare se comunică în scris în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării (se predă personal cu semnătură, ori în caz de refuz, prin scrisoare recomandată la domiciliu (reşedintă).
Decizia de sanctionare poate fi contestată de salariat la instantele judecătoreşti competente în termen de 30 de zile de la data comunicării.
Nu este problema d-voastra din cine este alcatuita comisia de disciplina, dar este obligatoriu sa va prezentati la convocare, pentru a va putea face toate apararile in favoarea d-voastra.
Evitati astfel ca angajatorul sa ia o decizie fara cercetare, asta ajutandu-l in respectarea procedurii legale.
Nu este obligatoriu sa va prezentati , dar daca nu va prezentati si nu aveti un motiv intemeiat si obiectiv pentru lipsa dvs. angajatorul are dreptul sa va sanctioneze fara o cercetare prealabila.
Eu va recomand sa va prezentati , sa luati act de acuzele ce vi se aduc pentru a fi in cunostinta de cauza si a va putea apara in mod eficient inainte sa va sanctioneze sau sa va desfaca contractul de munca disciplinar.
Poate se va putea ajunge chiar la o intelege si veti scuti timp, bani si nervi prin instanta ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim pentru absente nemotivate j0lli3 j0lli3 Buna ziua. Intrebarea mea este: In cazul in care doresc incetarea CIM al unui angajat din cauza absentarii acestuia de la locul de munca timp de 30 zile , care ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)