avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se mai plateste TVA pentru vanzare imobil ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se mai plateste TVA pentru vanzare imobil ?

Am avut un apartament in proprietate (ca pers. fizica) si mi l-am vandut la firma proprie. Am facut un imprumut la banca si am girat cu acest apartament. Acum doresc sa vand apartamentul unei persoane fizice si ar trebui sa platesc eu TVA-ul aferent. Insa am discutat cu un contabil care mi-a spus ca de la 1 ianuarie 2007 nu s-ar mai plati acest TVA, conform noului cod fiscal. Este adevarat acest lucru ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:33, 28 Februarie 2007
Urmãtoarele operaþiuni sunt, de asemenea, scutite de taxã:
f) livrarea de cãtre orice persoanã a unei construcþii, a unei pãrþi a acesteia ºi a terenului pe care este construitã, precum ºi a oricãrui alt teren. Prin excepþie, scutirea nu se aplicã pentru livrarea unei construcþii noi, a unei pãrþi a acesteia sau a unui teren construibil, dacã este efectuatã de o persoanã impozabilã care ºi-a exercitat ori ar fi avut dreptul sã-ºi exercite dreptul de deducere total sau parþial a taxei pentru achiziþia, transformarea sau construirea unui astfel de imobil. În sensul prezentului articol, se definesc urmãtoarele:
1. teren construibil reprezintã orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcþii, conform legislaþiei în vigoare;
2. construcþie înseamnã orice structurã fixatã în sau pe pãmânt;
3. livrarea unei construcþii noi sau a unei pãrþi din aceasta înseamnã livrarea efectuatã cel târziu pânã la data de 31 decembrie a anului urmãtor anului primei ocupãri ori utilizãri a construcþiei sau a unei pãrþi a acesteia, dupã caz, în urma transformãrii;
4. o construcþie nouã cuprinde ºi orice construcþie transformatã astfel încât structura, natura ori destinaþia sa au fost modificate sau, în absenþa acestor modificãri, dacã costul transformãrilor, exclusiv taxa, se ridicã la minimum 50% din valoarea de piaþã a construcþiei, exclusiv valoarea terenului, ulterior transformãrii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret executare silita gabessi gabessi Buna ziua! La licitatia unui imobil executat silit pretul de pornire contine TVA sau nu? multumesc (vezi toată discuția)
Regim tva pentru livrarea terenului si constructie aferente Andrei CFNET Andrei CFNET Art. 141 (2) lit. f) din Codul Fiscal (http://codfiscal.net/art-141-alin-2-3-scutiri-pentru-operatiuni-din-interiorul-tarii/) prevede ca sunt scutite de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire carmengherasim carmengherasim Am o cladire achizitionata in 2001. A fost reevaluata in dec. 2006. Societatea doreste sa vinda cladirea, la rubrica de TVA pot scrie scutit fara drept de ... (vezi toată discuția)