avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca eu si sotul meu putem beneficia de programul Prima casa. Suntem casatoriti de 2 ani. Nu avem o locuinta. Locuim la parintii mei , intr-o localitate aproape de Bucuresti. Inainte de casatorie sotul meu a locuit intr-un apartament pe care l-a luat prin vanzare -cumparare cota-parte impreuna cu mama lui. Sotul meu a vrut sa vanda apartamentul pentru a ne cumpara ceva in zona unde locuim acum dar mama lui nu a vrut, spunand ca atat timp cat traieste acest apartament nu se va vinde. Suntem intr-o situatie f delicata pt ca si parintii mei nu vor sa ne ajute cu nimic si chiar au o pozitie ostila avand in vedere ca din partea sotului meu nu beneficiem in familie de nimic. Trebuie sa ne facem rost urgent de o locuinta, parintii mei neacceptand sa locuim cu ei. Ce sfat ne puteti oferi? Multumim.
Cu stima,
Liliana
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 20:44, 19 Aprilie 2010
Persoanele care vor sa foloseasca Programul "Prima Casa" nu trebuie sa fi avut,la data intrarii in vigoare a OUG nr. 60/2009, o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita, si nici nu trebuie sa aiba in derulare un credit ipotecar. Dovada indeplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma autentica.
Pe langa aceste conditii mai trebuie sa aveti si venituri suficient de mari, impreuna, pentru a putea accesa creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa marinica71 marinica71 sunt casatorit iar sotia are un apartament mostenit de la mama ei .pot participa la programul prima casa daca eu nu sunt copropietar la acest apartament?ce pot ... (vezi toată discuția)
Norme aplicare program "prima casa" alioana alioana In contextul HG 717/2009 cu modificarile care au mai fost si in care se precizeaza la criteriile de eligibilitate pentru achizitia de locuinte prin programul ... (vezi toată discuția)
Proprietate dinainte de casatorie ccdcdl ccdcdl Buna ziua, Intrebarea mea are legatura cu noua lege \"PRIMA CASA\". Sotul meu detine un apartament mostenit inainte de casatorie, eu nu am avut niciodata ... (vezi toată discuția)