avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executare pedeapsa

pot obtine eliberarea la jumatate de pedeapsa din motive medicale?/am de executat 2 ani/si am beneficiat de 2 intreruperi .multumesc
Liberarea conditionata are alte criterii procedurale decat intreruperea pedepsei.
Motivele medicale se invoca intr-o intrerupere de pedeapsa.Intr-o liberare conditionata sunt folosite la motivarea imposibilitatii de a munci in penitenciar, atunci cand intrati la Comisie.
In plus la executarea a jumatate din pedeapsa nu va incadrati conditiilor de admisibilitate a unei cereri de liberare conditionata.
Liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria in a carei raza teritoriala se afla locul de detinere.

Cand instanta constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea liberarii conditionate, prin hotararea de respingere fixeaza termenul dupa expirarea caruia propunerea sau cererea va putea fi reinnoita, termen care nu poate fi mai mare de un an.

Instantele prevazute in alin. 1 se pronunta si asupra revocarii liberarii conditionate, in cazul cand instanta care a judecat pe condamnat pentru o alta infractiune nu s-a pronuntat in aceasta privinta.

Termenul de apel si cel de recurs sunt de 3 zile. Apelul si recursul declarate de procuror sunt suspensive de executare.**)

Instanta in fata careia hotararea a ramas definitiva este obligata sa comunice locului de detinere copie de pe dispozitivul prin care s-a dispus revocarea liberarii conditionate.


--------------------------------------------------------------------------------

multumesc.fiind operat bypass nu poate munci.a fost operat sup paza.am inteles ca se poate elibera la jumatate de pedeapsa tinand cont de starea de sanatate sau trebuie efectuata toata pedeapsa.nu prea ma pricep...adica la 1 an poate face o cerere de eliberare sau nu?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
anemary29, utilizator
Da, exista posibilitatea liberarii conditionate in cazuri speciale, insa nu am date suficiente cu privire la infractiunea pentru care ati fost condamnat, respectiv daca discutam de o infractine intentionata sau una savarsita din culpa si de asemenea care este cuantumul pedepsei la care ati fost condamnat.Reveniti cu aceste detalii pentru a primi un raspuns complet.

Alte discuții în legătură

Eliberare la fractie Adyonela Adyonela Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate elibera un detinut la fractie, .. adica, de la 4 ani calendaristici sa iasa la 2 ani. Ii trebuie un ... (vezi toată discuția)
Buna - cerere de liberare conditionata Deea90 Deea90 Buna seara!As dori sa stiu cand s-ar putea face cerere de eliberare conditionata?sotul meu are pedeapsa de 1 si 6 luni de executat.cum se calculeaza timpul ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata eu;eu eu;eu in ce conditii se acorda eliberarea conditionata?necesita neaparat munca prestata ? (vezi toată discuția)