avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

ce valoare are un testament holograf?cat de puternic poate fi??dar o donatie?poate ea fi atacata in vreun fel???
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:51, 20 Aprilie 2010
Testamentul olograf este valabil in conditiile in care este scris, semnat si datat de mana testatorului.Donatia este ok, insa contractul de donatie ar putea fi atacat, eventual , de mostenitorii rezervatari , pe motivul ca le-a fost incalcata rezerva succesorala. Donatorul poate deci dispune de aceea cota din bunurile sale care nu incalca rezerva celor indreptatiti.
Poate ne dati mai multe detalii despre ce mostenitori are persoana in cauza, ca e posibil sa nu aiba cine ataca nici donatia nici testamentul olograf.
si testamentulsi donatia pot fi supuse reductiunii daca incalca rezerva mostenitorilor rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf vs testamentul autentic fdanila fdanila Intre un testament holograf si unul la notar exista diferente ca atacabilitate in justitie sau sunt egale ?Daca unul e mai inatacabil decit celalalt care ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament olograf care incalca rezerva succesorala NicholasNickleby NicholasNickleby Bună ziua! Situație: soț supraviețuitor cu doi copii, unul bun și muncitor, celălalt tot bun dar cu o viață personală cel puțin agitată. ... (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)