avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente necesare transmitere parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente necesare transmitere parti sociale SRL

Detin un SRL, sunt asociat unic si as dori sa cesionez total partile sociale unei alte persoane. (firma este in functiune, nu are datorii).
Imi puteti spune va rog, daca aveti cunostinta:
- de ce acte am nevoie pentru acest lucru, si unde trebuie intocmite acele acte: registrul comertului, notar, avocat?
- daca in contractul de cesiune se pot introduce clauze referitoare la obligatia schimbarii sediului social existent la o alta adresa intr-un anumit termen de la cesiune;
- sumele aproximative pe care eu va trebui sa le achit.
Va multumesc mult. :rolleyes:
Cel mai recent răspuns: aariam_a , utilizator 10:16, 22 Aprilie 2010
Documentele ce tin de transferul de parti sociale se depun la registrul comertului si pot fi redactate de un avocat/consilier juridic.
Se depun urmatoarele documente:
- cerere de înregistrare (formularul tip - Cerere de depunere şi menţionare acte);
- hotararea adunarii generale a asociatilor (a cesionarului) (original + copie + contotul de cuvinte)
- actul constitutiv actualizat;
- contractul de cesiune (trebuie sa contina toate clauzele referitoare la drepturile si obligaţiile cedentilor si cesionarilor);
- copii certificate de pe actele de identitate ale persoanelor fizice / certificatele de inregistrare ale persoanelor juridice care dobandesc calitatea de asociati;
- decizia asociatului unic (a cedentului);
- declaratiile date pe proprie raspundere de catre asociatul unic /noii asociaţi care prin cesiune au dobandit parti sociale/noii administratori din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile legale pentru detinerea acestor calitati (in forma autentica).
Aceste documente trebuie depuse si achitate de catre cesionar.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract cesiune parti sociale danmarianpopescu danmarianpopescu Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: sunt actionar intr-o firma - SRL - cu trei asociati. Doi dintre ei doresc sa cesioneze partile sociale ... (vezi toată discuția)
Modificare srl cu 2 asociati in srl cu asociat unic LaurentiuCC LaurentiuCC Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Eu si sotia mea am infiintat un SRL cu 2 asociati. Sotia a decedat iar partile sociale au fost ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)