avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoatere autoturisme din evidenta contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoatere autoturisme din evidenta contabila

Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Am avut un SRL pe care de anul acesta l-am suspendat, si in contul 2133 am inregistrata o anumita valoare rezultata din cumparrea a 2 masini in 2007.Nu am stiut daca contabilu' vietii le-a scos din evidenta contabila, lucru pe care l-am aflat anul acesta vazand aceea valoare in 2133. La contabilitatea firmei nu s-a mai lucrat de anul trecut din septembrie.Cum fac sa scot acele masni din evidenta contabila fara ca sa platesc acum impozit si tva la stat?si daca am suspendat firma mai pot incheia acte contabile
?
Cel mai recent răspuns: marcusalex , utilizator 17:26, 20 Aprilie 2010
De impozit pe mijloace de transport se poate scapa numai daca depuneti actele de radiere a mijloacelor de transport la compartimentul de impozite si taxe din cadrul primariei.
Suspendare trebuie sa fie acordata de de registrul comertului, si:
- societatea nu va mai obtine venituri din activitatea pentru care a fost autorizata;
- va putea inregistra insa cheltuieli, dar acestea nu sunt deductibile;
- va intocmi balanta de verificare lunara;
- va depune declaratiile fiscale;
- va intocmi bilant si situatiile financiare semestrial;
Am inteles dar cum pot sa scot masinile din evidenta contabila, sa nu mai fiu incarcat cu ele....daca fac facturi catre cine le-am vandut automat trebuie sa platesc si tva dupa ele pt ca sunt venituri nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)
Returnare masina luata in leasing cactusul cactusul Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)