avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Returnare masina luata in leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Returnare masina luata in leasing

Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de dinainte nu stiu cum a inregistrat acest leasing dar trebuie sa-l scot din gestiune si sa dispara din balanta.
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 10:41, 19 Mai 2010
Poate l-a inregistrat pe cheltuieli, ca leasing operational :-/
Probabil ca este operational.
Daca este leasing operational, nici in 2133 nu aveti inregistrata masina.
In acest caz, inregistrarea se face extrabilantier in 8031.
Deci, daca e vorba despre un astfel de leasing, acum creditati 8031.
E putin incurcata problema. In balanta cred ca a fost inregistrata masina in contul 2131 (Masini, utilaje si intalatii) pentru ca are o valoare mare la sold 32.578,95 RON. Contul 2813 are sold 1938,06 RON. Trebuie sa scot din balanta aceasta valoare. Deci masina a fost predata la leasing la 10.12.2008.
buna ziua, am si eu un caz asemanator cu un leasing operational (612,4426=401), dar dupa ce s-a ridicat masina am ramas cu sold creditor la furnizori(nu s-au platit cateva rate , am primit notificare ,dupa care au ridicat masina fara alte explicatii )
in 2007 la incheierea contractului pe 3 ani , patronul a platit un avans pentru care nu a primit nici-un document . este posibil ca firma respectiva sa fi compensat sau anulat facturile restante fara a-mi transmite acest lucru ?ce se intampla cu soldul la 401, dar cu cheltuiala si tva dedductibile ?

Alte discuții în legătură

Masina in leasing predata mea culpa mea culpa buna seara,o societate cu probleme,ca si altele,a fost nevoita sa inapoieze masina luata in leasing.Mentionez ca lunar inregistram factura de leasing ... (vezi toată discuția)
Amortizare maria2010 maria2010 Buna ziua, in cazul unui leasing operational pe o perioada de 5 ani al carui obiect este un mijloc fix cu o durata de functionare de 10 ani, cum se va ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)