Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de dinainte nu stiu cum a inregistrat acest leasing dar trebuie sa-l scot din gestiune si sa dispara din balanta.
Daca este leasing operational, nici in 2133 nu aveti inregistrata masina.
In acest caz, inregistrarea se face extrabilantier in 8031.
Deci, daca e vorba despre un astfel de leasing, acum creditati 8031.
E putin incurcata problema. In balanta cred ca a fost inregistrata masina in contul 2131 (Masini, utilaje si intalatii) pentru ca are o valoare mare la sold 32.578,95 RON. Contul 2813 are sold 1938,06 RON. Trebuie sa scot din balanta aceasta valoare. Deci masina a fost predata la leasing la 10.12.2008.
buna ziua, am si eu un caz asemanator cu un leasing operational (612,4426=401), dar dupa ce s-a ridicat masina am ramas cu sold creditor la furnizori(nu s-au platit cateva rate , am primit notificare ,dupa care au ridicat masina fara alte explicatii )
in 2007 la incheierea contractului pe 3 ani , patronul a platit un avans pentru care nu a primit nici-un document . este posibil ca firma respectiva sa fi compensat sau anulat facturile restante fara a-mi transmite acest lucru ?ce se intampla cu soldul la 401, dar cu cheltuiala si tva dedductibile ?
Amortizare
maria2010
Buna ziua, in cazul unui leasing operational pe o perioada de 5 ani al carui obiect este un mijloc fix cu o durata de functionare de 10 ani, cum se va ... (vezi toată discuția)
Leasing operational
ioanaep
Buna ziua,
In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)