avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este o fapta penala ,folosirea unor documente a unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este o fapta penala ,folosirea unor documente a unei societati comerciale in interes personal de catre functionarul pubilc?

Buna Ziua
Am depus spre avizare la o institutie publica documentele necesare obtinerii avizelor de constructie.Un functionar public a facut copii dupa respectivele documente(contractul de vanzare cumparare si Cui-ul societatii ) pe care le-a depus ca proba intrun dosar de partaj.Avea voie sa foloseasca aceste documente fara acordul societatii comerciale respective in interes personal?este o fapta de natura penala?
Multumesc anticipat:
D.Popescu
Si dvs. cum ati aflat de procesul respectiv si de actele depuse acolo?
Le-ati vazut? Cum?
Cred ca ar trebui sa va informati precis mai inainte de a depune o plangere penala.
De unde stiti cine a depus documentele?
In procesul de partaj nu putea sa vina aiurea, fara nicio calitate in proces, cineva la termen sa le depuna.
Poate ca partea adversa le-a depus.Ia verificati.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
da le-am vazut, procesul de partaj este intre tatal meu si fosta lui sotie, ca functionar la respectiva institutie a semnat pe aviz .Documentele la respectiva institutie le-a depus firma de arhitectura,la care am apelat.la instanta au fost introduse ca probe de catre functionarul public(parte in procesul de partaj)
Daca functionarul public este parte in procesul de partaj consider ca nu este vorba de nicio infractiune.
Constituie probe in aparare si are dreptul de a se apara, de a-si proba sustinerile in fata instantei.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar faptul ca a folosit un document adresat institutiei si nu persoanei, document in posesia caruia a ajuns datorita functiei publice nu este o infractiune? nu era nevoie si de aceptul Societatii comerciale respectivae?Are dreptul un functionar public sa copieze documentele clientiilor institutiei respecte?si sa le foloseasca in interes personal?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de sicana klaus86 klaus86 Uu functionar vamal este sicanat in trafic de catre o persoana care a incalcal legea vamala si a fost sanctionat de acesta iar functionarul depune plangere ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? adela1978 adela1978 Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte ... (vezi toată discuția)
Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile? Axe25 Axe25 Am lucrat ca agent de vanzari la o firma,si am falsificat niste chitante,eu incasam o suma de bani la clieti le dade am chitanta cu suma reala dar pe chitanta ... (vezi toată discuția)