avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... canalizare fara carte funciara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

canalizare fara carte funciara

Anul acesta pe strada ,pe care locuiesc ,primaria a bagat canalizare.Pentru a ne lega la canalizare primaria a dispus celor de la apa si canal sa nu primeasca nici un dosar pentru bransare daca acesta nu are carte funciara.Locuiesc aici din 1972 ,iar acum cand speram ca intran si noiin sec.xx,acesta cerinta.Nu am bani necesari pentru a face si cartea funciara(pe langa taxe,investitia in baie si celelalte).Este legal sa ne ceara si cartea funciara si ce pot face ,sau ce pot invoca pentru a ma bransa totusi.Multumesc pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:19, 20 Aprilie 2010
Buna ziua,

faceti o cerere in vederea bransarii; Primaria va trebui sa va raspunda.
Cu aceasta ocazie vor trebui sa indice un text de lege sau alta justificare.
Abia la acest moment veti putea face ceva impotriva Primariei.
In alta ordine de idei si Cartea Funciara tine de secolul 21.

Avocat Boncu
Nu cred ca poate fi obligata sa-si deschida Carte Funciara daca nu vrea.Aceasta cerinta este abuziva din partea primariei.
Solutia este asa cum spunea si colegul mai sus, este sa formulati cerere si in functie de raspunsul lor sa-i actionati in judecata.
Mult succes.
av.M.Hornea
din cate mi sa spus neoficial de la regia de apa ar fi vorba despe legea50/1991,modificata cu legea 261/2009.
Legea nr. 50/1991 modif.priveste legea constructiilor, nu a serviciilor si prestarii de servicii.In momentul in care firma care monteaza canalizarea s-a apucat de instalat, trebuia sa ceara toate avizele necesare.
""Art. 5. - (1) Avizele si acordurile stabilite prin certificatul de urbanism se solicita de catre investitor/beneficiar si se obtin de la autoritatile competente in domeniu inaintea depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii la autoritatile administratiei publice competente pentru:
a) asigurarea si racordarea/bransarea la infrastructura edilitara, in conditiile impuse de caracteristicile si amplasamentul retelelor de distributie/transport energetic din zona de amplasament".
Dvs. ulterior instalarii canalizarii, urmeaza sa incheiati un contract cu primaria, pentru aceste servicii.
E ca si cum electrica s-ar trezi sa va puna sa faceti cadastru pentru a putea incheia contract pentru lumina,(valabil si pentru gaze sau orice alta utilitate).
Cred ca primaria forteaza nota.
Faceti o cerere scrisa si asteptati raspunsul.
In functie de raspunsul acestora (refuzul), ne mai contactati.
Mult succes.
Av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Adrianbv2 Adrianbv2 Buna seara ... am o problema .... si apreciez orice ajutor ... Pe scurt: am cumparat teren si doresc sa contruiesc o casa ... am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire catalin lasculescu catalin lasculescu Legea 261/2008 are în vedere emiterea unor documente suplimentare necesare pentru eliberarea unei autorizatii de construire: - dovada, în copie legalizata, ... (vezi toată discuția)